Școlile fără autorizaţie sanitară sunt verificate de ISJ

Dimensiune text

Inspectorul şcolar general va discuta cu primarii pentru a găsi soluţii astfel încât unităţile şcolare să nu aibă probleme cu autorizarea.

Inspectorul şcolar general Viorel Stan este prezent de miercuri, 7 august, prin şcolile din judeţ. Sunt vizate acele unităţi şcolare care au în fiecare an probleme legate de acordarea autorizaţiei sanitare de funcţionare. „Mi-am propus să văd toate şcolile din judeţ care, an de an, nu primesc autorizaţie sanitară de funcţionare. Motivele pentru care acestea nu pot primi documentul din partea autorităţilor ne sunt cunoscute, vizita mea în şcoală are drept scop identificarea căilor prin care putem remedia aceste probleme. Discuţiile nu vor fi doar cu directorul unităţii de învăţământ, va fi invitat şi edilul comunei, cel care are în mână pârghiile prin care pot fi rezolvate aceste probleme. Autorizarea funcţionării unei unităţi de învăţământ, din punct de vedere sanitar, nu este doar problema şcolii sau a inspectoratului şcolar, cred că este, în primul rând, problema comunităţii”, a spus inspectorul şcolar general Viorel Stan.

La un control efectuat în luna iunie de către inspectorii Direcţiei de Control din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, în unităţi de învăţământ de toate tipurile din judeţ precum şi în taberele din judeţ, au fost depistate numeroase nereguli. Au fost controlate 73 de unităţi de învăţământ din mediul urban şi mediul rural. „Unităţile verificate au în structura lor funcţională unul sau mai multe corpuri de clădire, unele situate la adrese diferite. Unele dintre acestea nu sunt autorizate sanitar deoarece nu îndeplinesc condiţiile impuse de legislaţia sanitară în vigoare. Aprovizionarea cu apă în mediul urban se face de la reţeaua de apă a oraşului şi este corespunzătoare. În mediul rural, la o parte din corpurile de clădire nu se asigură apa rece în regim permanent, astfel că acestea mai au, încă, în dotare rezervoare cu robinet. Spaţiile amenajate pentru depozitarea produselor din Programul guvernamental «Lapte, corn, mere» nu prezintă deficienţe, excepţie făcând Școala Poienari, în care nu există posibilitatea amenajării unui spaţiu pentru corn şi lapte, produsele fiind distribuite în momentul recepţiei, aceeaşi situaţie întâlnindu-se şi la Școala Rediu 1”, a declarat jurist Nicoleta Bălţătescu, purtător de cuvânt al DSP Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • cd 7 ani

    Stati calmi ca nu se va intampla nimic- se ajunge la pace cu DISTINSII primarei care nu stiu decat sa-si rezolve problemele personale , ne ducem la vale rau de tot.