Școli de vară pentru copii, la îndemâna părinților

Dimensiune text

Clubul Copiilor organizează un club de vară care va dura cinci săptămâni. Două fundaţii din Roman vor derula activităţi distractiv-educative pentru copii. 

Apropierea vacanţei înseamnă, pentru părinţi, căutarea de alternative, astfel încât cei mici sau mai mari să aibă preocupări adecvatei vârstei şi perioadei.

Una dintre variante ar fi ca elevii să meargă la Clubul Copiilor. Instituţia va organiza Clubul de vară, pe o perioadă de cinci săptămâni. „Va fi o perioadă în care toţi profesorii din cadrul Clubului vor desfăşura activitate. Copiii vor participa la activităţi între orele 10.00 şi 14.00, dar nu vor face doar pictură sau doar muzică, vor experimenta din tot ce facem noi pe parcursul anului. Vrem ca părinţii şi bunicii să-şi aducă copiii la noi pe timpul verii, pentru că vor avea parte de activităţi educative şi elevii vor fi mai bogaţi la sfârşitul verii, datorită informaţiilor dobândite”, a afirmat Ilie Boloca, directorul Clubului Copiilor Roman.

scoli 02Copiii de la şcolile generale din oraş pot alege manifestarea „Vara împreună”. Evenimentul este organizat de Fundaţia „Iosefinii Sfântului Murialdo” şi a devenit deja o tradiţie pentru copiii din Roman, ea fiind la a 14-a ediţie. Timp de o săptămână, copiii, supravegheaţi de animatori, vor cânta, vor dansa şi vor transpune în scenete câte o poveste. Ca în fiecare an, evenimentul marca „Vara împreună” propune o poveste diferită. Anul acesta, copiii sunt invitaţi să cunoască povestea „Prinţ şi cerşetor”. „Vrem să oferim copiilor posibilitatea de a înţelege mesajul acestei poveşti. Vara împreună se va desfăşura la Școala de Arte «Sergiu Celibidache», în perioada 6-11 iulie. Activităţile vor avea loc în intervalul orar 9.00 – 13.00”, a spus preotul Maximilian Horlescu, coordonatorul centrului „Sfântul Leonard Murialdo”.

Fundaţia Pacea va fi gazda unei şcoli de vară, în perioada 1 iulie – 14 august. „Această şcoală de vară va fi realizată cu sprijinul unui partener, doamna Ana-Maria Ciobanu. În prima săptămână vor fi activităţi de cunoaştere şi acomodare, apoi vom avea ateliere de pictură, teatru, tehnici de meditaţie, vrem să organizăm ceva deosebit. Școala de vară va avea program între orele 9.00 şi 13.00 sau 9.00 şi 17.00, în funcţie şi de programul părinţilor. Nu se vor organiza activităţi în fiecare zi, ci doar lunea, miercurea şi vinerea; este, totuşi, vacanţă, aşa că vrem ca elevii să simtă asta”, a explicat preotul Lucian Bobârnac, preşedintele Fundaţiei ”Pacea”. În cadrul şcolii de vară, un invitat special va fi Doina Maria Iarcuczewicz, actriţă la Teatrul „Luceafărul” din Iaşi.

scoli 03COMENTARII

WORDPRESS: 0