Școala „Vasile Alecsandri” aniversează 181 de ani

Dimensiune text

Pe parcursul întregii săptămâni vor fi organizate momente artistice, expoziții și turnee sportive pentru a marca aniversarea primei școli publice înființate în oraș.

 

La Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” au debutat luni, 28 octombrie, manifestările organizate cu prilejul aniversării a 181 de ani de la înființarea școlii. Deschiderea „Zilelor Școlii „Vasile Alecsandri” a fost oficiată de echipa de conducere formată din profesoarele Maria Campău și Cristina Aruxandei,  care au prezentat programul activităților ce vor avea loc în această săptămână și i-au îndemnat pe elevi să fie mândri de faptul că sunt elevi ai școlii numărul 1 din oraș.

„A fi prima școală din oraș reprezintă pentru noi o mândrie deosebită, împletită cu respect pentru activitatea și rezultatele înaintașilor și,  în același timp, cu răspunderea pe care o avem pentru continuarea acestui șirag de împliniri, cu rezultate măcar pe măsura celor care au fost. Ne dorim ca, încă 181 de ani de acum încolo, să fim cea mai bună școală gimnazială din oraș. La mulți ani, Școala “Vasile Alecsandri””, a spus profesoara Maria Campău, directorul școlii sărbătorite.

valecsandri 2Festivitățile au continuat cu un scurt program artistic susținut de Diandra Bancu, elevă a școlii și premiantă în numeroase concursuri de interpretare. Înainte de momentul artistic, un stol de porumbei albi și-au luat zborul din curtea școlii, ducând vestea aniversării primei școli din oraș. Prima zi a continuat cu momente artistice organizate de elevii claselor mici. Marți, elevii școlii sunt invitați la două spectacole de teatru, și pentru cei mari și pentru cei mici- „Făt Frumos din lacrimă” și „Popa Tanda”-, dar și la un turneu de handbal. Miercuri, 30 octombrie, va avea loc întâlnirea anuală a Clubului de presă al școlii- la care vor fi prezenți membrii comitetelor redacționale ale revistelor editate în școală- și concursul „Cei mai buni recitatori”. Joi este ziua destinată artiștilor plastici, elevii participând la concursul de desene și postere  cu tema „Școala mea în sărbătoare”.

Toți profesorii, părinți și elevi sunt așteptați joi la spectacolul artistic „Și eu sărbătoresc școala mea”. Momentele artistice vor continua și vineri, 1 noiembrie. Tot atunci este programat și un concurs gastronomic, în care este prezentată varianta „dulce” a Școlii „Vasile Alecsandri”. Din motive organizatorice, alte două momente deosebite dedicate aniversării școlii vor avea loc în cursul săptămânii viitoare: cea de-a doua ediție a festivalului „În lumea teatrului” și a simpozionului „Incursiune în lumea învățământului românesc”. Ambele manifestări au fost lansate anul trecut, la aniversarea a 180 de ani de la înființarea școlii.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Măi fraţilor, la cîţi oameni de valoare au ieşit de pe băncile acestei şcoli, chiar nu s-au găsit 20, aici/acum, să ureze LA MULŢI ANI?!!! Iaca vine Moş Vasîle cu un gînd din suflet, cît în numele copilului meu, care a absolvit aici, cît din respect pentru dascălii şcolii gimnaziale fanion a învăţămîntului romaşcan de care mă simt legat prin colaborarea profesională dar şi prin acel sentiment nobil care stă la temelia actului educaţional care nu poate fi exprimat în cuvinte… Şi, cu voia ADMINului, am şi eu o nedumerire: unde-i acel mult trîmbiţat „spirit romanvodist” care, aşa cum l-am aprofundat eu, ştiu că include (şi) gratitudinea şi, mai ales, OMENIA, care, iaca, lipseşte cu desăvîrşire, dovadă lipsa comentariilor de care făceam mai devreme vorbire?! Poate unii vor fi nedumeriţi, dar vă asigur că uimirea mea este justificată în contextul în care, se ştie bine, şcoala gimnazială cu nume de poet alimentează an de an colegiul cu nume de voievod, devenirea pe această filieră avînd la temelie tot învăţătoarea de care se leagă primii paşi întru buchiseală, însă văz io treabă că unii au uitat de unde au plecat, fapt care nu prea se leagă cu spiritul acela care bag samă ţine acum mai mult de o folcloristică întreţinută doar de valoarea morală a generaţiilor de mult uitate chiar şi de poştaşul care aduce pensia… Păcat!