Prima paginăRoman

Școala „Vasile Alecsandri” aniversează 180 de ani

Dimensiune text

Luni, 29 noiembrie, debutează manifestările organizate de Școala „Vasile Alecsandri” (foto) cu prilejul aniversării a 180 de ani de la înființare. Evenimentul va fi sărbătorit întreaga săptămînă, activitățile reunind foști și actuali elevi și, profesori, alături de invitați din afara școlii.

 

 

A fi prima școală din oraș reprezintă pentru noi o mîndrie deosebită, împletită cu respect pentru activitatea și rezultatele înaintașilor și, în același timp, cu răspunderea pe care o avem pentru continuarea acestui șirag de împliniri, cu rezultate măcar pe măsura celor care au fost. Ne dorim ca, încă 180 de ani de acum înainte, să fim cea mai bună școală gimnazială nemțeană. La mulți ani, Școala „Vasile Alecsandri” !” a spus profesoara Maria Campău, directorul școlii.
Festivitățile vor debuta luni, la clubul de presă al școlarilor de la Școala „Vasile Alecsandri”, odată cu lansarea primului număr al revistei on-line a școlii, „Aripi de gînd”, după care vor fi vernisate o expoziție florală, o expoziție cu lucrări ale copiilor și un concurs de creație destinat elevilor pasionați de construcții Lego. Ziua se va încheia cu competiții sportive.
Marți, 30 octombrie, este programat concursul „File din istoria Școlii „Vasile Alecsandri”, urmat de vernisajul expoziției de desene „Crucea în imaginația copiilor”, de competiții sportive, și se va încheia cu o demonstrație de Qwan Ki Do.
Miercuri va avea loc simpozionul județean „Incursiune în istoria învățămîntului nemțean”, în cadrul căruia invitații din diferite școli vor veni cu exemple de bune practică pe tema promovării școlilor nemțene și cu lucrări care să ateste istoria școlilor din care vin și rolul acestora în comunitate.
Ziua de joi 1 noiembrie este dedicată evenimentelor artistice. Romașcanii sînt invitați la Festivalul concurs județean „În lumea teatrului”, în cadrul căruia va putea fi vizionat spectacolul de teatru „}ara lui Claunadus Dabadaus” prezentat de Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, care va fi urmat de concursul între trupele de teatru școlar și de intervenții ale participanților, artiști consacrați sau participanți la concursul  pe tema impactului pe care lumea teatrului îl are asupra fiecăruia. Ziua se va încheia cu vizionarea spectacolului „Jurnalul adolescentului miop”, prezentat de Teatrul Bacovia din Bacău.
Festivitățile se vor încheia vineri, 2 noiembrie, cu o întîlnire de suflet între foștii și actualii profesori și elevi ai școlii. Cu acest prilej va fi dezvelită o placă omagială care va marca împlinirea a 180 de ani de existență a Școlii „Vasile Alecsandri”, iar tineri și bătrîni, deopotrivă, își vor prezenta gîndurile legate de Școala „Vasile Alecsandri”.
Întîlnirea se va încheia cu un program artistic omagial și cu vernisajul expoziției de pictură semnate de profesoara Elena Antochi.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • […] ziarulderoman.ro Share this:PinterestEmailLinkedInTwitterTumblrFacebookLike this:LikeBe the first to like this. This entry was posted in Educatie, Școala “Vasile Alecsandri” din Roman, romascani. Bookmark the permalink. ← Mariana Cristescu – “Arhiva sufletului” (foto) […]