Școala „Vasile Alecsandri” a redobândit Grădinița cu program prelungit nr. 5

Dimensiune text

Consiliul Local a aprobat modificarea reţelei şcolare pentru anul şcolar 2015 – 2016. Grădiniţa cu program prelungit nr. 5 va reveni sub administrarea Școlii „Vasile Alecsandri”.

Grădiniţa cu program prelungit nr. 5, situată pe strada Ecaterina Teodoroiu, va trece, din anul şcolar 2015 – 2016, din administrarea Colegiului Tehnic „Petru Poni”, în administrarea şcolii Gimnaziale „Vasile Alecsandri”. Decizia a fost votată în şedinţa Consiliului Local de miercuri, 14 ianuarie, odată cu aprobarea reţelei unităţilor de învăţământ din municipiul Roman pentru anul şcolar viitor.

Grădiniţa cu program prelungit nr. 5 revine, astfel, sub aripa unităţii de învăţământ de la care a plecat în 2012, tot printr-o decizie a Consiliului Local, hotărârea fiind, atunci, motivată de necesitatea de a asigura masa elevilor cazaţi în cămin, în condiţiile în care cantina Colegiului Tehnic „Petru Poni” era în plină reabilitare. În expunerea de motive ataşată proiectului înaintat spre dezbatere Consiliului Local se precizează faptul că grădiniţa este situată în circumscripţia şcolară a Școlii „Vasile Alecsandri”, stabilită de către inspectoratul şcolar în 2012 şi aflată în vigoare şi în acest an şcolar, şi că se află la doar 500 de metri de corpul A al Școlii „Vasile Alecsandri”. De asemenea, 90% dintre copiii care au frecventat şi care frecventează în continuare grădiniţa se înscriu pentru învăţământul primar la Școala „Vasile Alecsandri”. În spaţiul gădiniţei funcţionează şi patru clase pregătitoare subordonate Școlii „Vasile Alecsandri”, ceea ce permite continuitate pe nivelul învăţământului primar în programul „Școală după şcoală”, solicitat de părinţi.

Școala „Vasile Alecsandri” va prelua grădiniţa cu tot cu personalul angajat şi cu grupele de copii. Transferul de personal şi normarea posturilor pentru personalul didactic auxiliar şi nedidactic nu implică reducerea de personal, întrucât Școala „Vasile Alecsandri” are un deficit de cel puţin trei norme.

„Demersurile pentru a prelua în administrare Grădiniţa cu program prelungit nr. 5 durează de trei ani. A venit, de acestă dată, în sprijinul nostru, şi legislaţia, care permite transferul personalului nedidactic şi auxiliar. Hotărârea reglementează din punct de vedere administrativ o situaţie care exista în fapt, având în vedere că elevii din grădiniţă se înscriu la şcoala noastră şi că în acelaşi corp de clădire funcţionează patru clase pregătitoare ale şcolii noastre”, a spus profesoara Maria Campău, directorul Școlii „Vasile Alecsandri”.

Clădirile fostei Școli nr. 3, de pe strada Cuza Vodă, aflate în administrarea Liceului cu Program Sportiv, dar folosite, din 2010, de Colegiul Tehnic „Petru Poni”, vor trece, în anul şcolar 2015 – 2016, în administrarea Colegiului Tehnic „Petru Poni”.COMENTARII

WORDPRESS: 0