Prima paginăSocialEducatie

Școală reparată prin voluntariat

Dimensiune text

Pregătirile pentru începerea anului şcolar au început în comuna Oniceni. Reparaţiile din această vară vizează doar şcoala veche din satul Oniceni.

Construită în anii ’60, şcoala veche a fost mai mult cârpită decât reparată, motivul fiind mereu acelaşi: lipsa banilor. Nici în 2013, lucrările de reparaţii nu sunt mai ample. „Din cauza ploilor, s-au produs infiltraţii în peretele exterior, care au provocat căderea tencuielii. Am fost nevoiţi să decopertăm pereţii interiori până la cărămidă”, a spus profesorul Dan Vîntu, directorul Școlii Gimnaziale Oniceni.

La reparaţiile şcolii a participat tot satul: autorităţile locale cu materiale şi mână de lucru, iar preotul Daniel Dinga – cu mica betonieră, proprietate personală. Toate forţele implicate în reparaţia şcolii vor să termine într-un timp record. „Vrem să finalizăm această reparaţie până la 1 septembrie”, a spus directorul Vîntu.

Școala din satul Valea Enei nu este la fel de norocoasă. Nici aici nu s-au făcut reparaţii din anii ’60. „Școala din Valea Enei trebuie reabilitată integral, de la structura de rezistenţă la acoperiş şi tâmplărie”, a spus directorul Școlii Gimnaziale Oniceni.

COMENTARII

WORDPRESS: 0