Școala Primară „Muşatinii”, autorizată de ARACIP, așteaptă înscrierea micilor școlari

Școala Primară „Muşatinii”, autorizată de ARACIP, așteaptă înscrierea micilor școlari

Dimensiune text

 

 

Echipa care a inițiat înființarea Școlii Primare „Mușatinii” din Roman și a demarat procedura de evaluare în vederea autorizării a primit, în perioada 16 – 17 mai, vizita evaluatorilor Agenției Române de Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP). Activitatea desfășurată pe parcursul celor două zile a fost o colaborare eficientă între echipa școlii și cea a evaluatorilor ARACIP. La activităţile prevăzute în agenda vizitei de evaluare a participat şi inspector Maria Ghiniță, delegată din partea Inspectoratului Școlar Județean Neamț, ca observator al obiectivității dovezilor, argumentelor și aprecierilor îndeplinirii standardele ARACIP, informează reprezentanții Școlii Primare „Mușatinii”, care va funcționa pe lângă Fundaţia „Episcop Melchisedec”.

Raportul de evaluare a Şcolii Primare „Muşatinii”, cu care s-a finalizat vizita de evaluare, a îndeplinit toți indicatorii de calitate prevăzuți de standardele autorizării. Școala Primară „Mușatinii” este autorizată. Procedura își urmează cursul și peste câteva săptămâni, va fi primit de la Ministerul Educației Naționale documentul oficial care certifică autorizarea.

„Așteptăm părinții care își doresc pentru copii lor un început al parcursului școlar garantat de o educație de calitate susținută de principii și valori socio-morale solide. Micii școlari vor beneficia de condiții optime de educație și dezvoltare a personalității într-un spațiu generos, sigur și foarte bine dotat, o programă care respectă curriculumul învățământului național al ciclului elementar – inclusiv al clasei pregătitoare, 18 elevi – numărul maxim de elevi în clasă, și nu în ultimul rând, afectivitatea, răbdarea şi competențele didactico- metodice a două doamne învățătoare, recomandate de rezultate și gradul didactic I. Confortul psihic al părinților este asigurat de programul școlar desfășurat în intervalul 8.00 – 17.00 care include: 08.00 – 12.00 activități instructiv-educative; 12.00 – 13.30 servirea mesei, activități recreative, odihnă; 13.30 – 17.00 activități opționale și After school. Taxa școlară de 550 de lei pe luna reprezintă un efort financiar, dar să reflectăm la următorul adevăr: «Dacă ai impresia că educația e scumpă, atunci încearcă să vezi cum e ignoranța» (Andy McIntyr)”, au precizat reprezentanții Şcolii Primare „Muşatinii”.

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a anunțat, la începutul lunii aprilie, că Fundaţia „Episcop Melchisedec” își va extinde, din viitorul an școlar, oferta educațională, cu o clasă de ciclul primar – clasa pregătitoare. Astfel, oferta educațională curentă a Fundației, care cuprinde 80 de locuri pentru preșcolari, în patru grupe – două grupe mici, o grupă mijlocie și o grupă mare – va fi extinsă cu o clasă pregătitoare, noua unitate de învățământ urmând a purta numele Școala Primară „Mușatinii”, ce va funcționa în același complex al fundației, lângă Catedrala Arhiepiscopală din Roman, pe strada Alexandru cel Bun, nr. 4 – detalii aici.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0