Școala Pânceşti a fost iluminată de E.ON

Dimensiune text

Compania E.ON România a continuat proiectul „Energie în şcolile copilăriei”, în acest an, 11 licee şi şcoli din zece localităţi din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ, Vaslui şi Satu Mare fiind dotate cu sisteme noi de iluminat, moderne şi economice. La nivelul judeţului Neamţ, în acest proiect au fost implicate Colegiul Tehnic de Transporturi „Piatra Neamţ” şi Școala Generală din comuna Pânceşti.

Modernizarea sistemelor de iluminat a însemnat achiziţia şi montarea a 6.000 de corpuri de iluminat şi a aproximativ 15.000 de tuburi cu led, suma totală investită de E.ON România fiind de circa 600.000 de euro.

„Copiii şi educaţia lor au fost mereu o prioritate în cadrul proiectelor noastre destinate comunităţii, pentru că noi considerăm că, investind în educaţie, investim în viitor. Acest proiect demonstrează ce trebuie făcut pentru ca unităţile de învăţământ să aibă facturi mici pentru iluminat şi, în acelaşi timp, având grijă faţă de calitatea vieţii şi faţă de mediu, ceea ce exprimă pe deplin valorile în care credem”, a declarat Dan Morari, director general al E.ON Energie România.

Tehnologia led asigură o economie considerabilă de energie, consumul fiind cu circa 50% mai scăzut decât iluminatul cu becuri fluorescente şi cu circa 80% mai mic decât cel clasic, cu becuri incandescente. Totodată, durata medie de viaţă a tuburilor cu led este între 40.000 şi 70.000 ore, comparativ cu 15.000 de ore, cât este durata de funcţionare a tuburilor neon fluorescente, şi 750 ore pentru becurile incandescente tradiţionale.COMENTARII

WORDPRESS: 0