HomeSocialEducatie

Școala „Mihai Eminescu” lansează „Eco atitudini”

Pe 23 noiembrie va avea loc o sesiune de informare pe marginea proiectelor de mediu adresate unităţilor de învăţământ.

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ, Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ şi Centrul Carpato- Danubian de Geoecologie (CCDG), organizează, pe 23 noiembrie, o masă rotundă sub genericul „Eco – atitudini”. Sunt aşteptaţi să participe directori de şcoli, cadre didactice, indiferent de nivelul de învăţământ la care predau, care doresc să se implice în programe de mediu.

„Organizăm o sesiune informală în cadrul căreia vor fi prezentate programele mondiale «Eco Școala», «Să învăţăm despre pădure”, «Tineri reporteri pentru mediul înconjurător» şi proiectele naţionale «Patrula Eco» şi «Ecofotografia anului 2013», coordonate de CCD în România. Va fi prezentată modalitatea de înscriere în aceste programe, vor fi dezbateri pe marginea implicării în aceste proiecte şi, de asemenea, o expoziţie de carte, cu vânzare, destinată colegilor de la catedră. Sperăm ca, la finalul întâlnirii, cât mai mulţi participanţi să fie conştienţi de necesitatea integrării obiectivelor proiectelor în activităţile formale şi nonformale şi să stabilim un calendar de activităţi comune şi parteneriate între unităţile de învăţământ, astfel încât să găsim soluţii la problemele de mediu pe care le identificăm în comunitate”, a spus profesoara Mihaela Rusu, director al Școlii „Mihai Eminescu”.

Evenimentul va avea loc la sala de conferinţe a Hotelului „Roman”. Este aşteptată să participe profesor doctor Cornelia Dincă, preşedintele Centrului Carpato- Danubian de Geoecologie.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Vai, ce onoare! ,,Este asteptata sa ajunga” d-na Dincă! Va veni cu siguranță că doar acest program este pt. ea o modalitate de a câștiga ușor bani mulți.
    Am o intrebare: se va explica la seminar de ce dacă o școală plătește taxa de inscriere in program (o sumă destul de mare) nu are acces la concursurile din cadrul programului decât dacă plătește o altă taxa de participare? Taxe după taxe, iar nimeni nu știe in ce buzunar intră. Sau poate că știm… Ce probleme de mediu au fost rezolvate cu acești bani???