Școala „Mihai Eminescu” a obţinut locul I la tetratlon

Elevii de la Școala „Mihai Eminescu” din Roman s-au dovedit cei mai buni din judeţ la sport. Echipa de tetratlon a şcolii s-a clasat pe locul I în judeţ şi va reprezenta Neamţul la faza regională a Olimpiadei sportului şcolar.

 

 

Echipa este formată din Cătălin Roman, Alexandru Filip, Marius Petrache, Alexandru Mititelu şi Vlăduţ Amărioarei, elevi de gimnaziu, şi este pregătită de profesorul Marian Danţiş. Tetratlonul este compus din patru probe: alergare de viteză 60 de metri, alergare de rezistenţă 800 de metri, săritură în lungime cu elan şi aruncarea mingii de oină. În concurs intră toţi cei cinci membri ai echipei, dar în calcul se iau doar primele patru rezultate la fiecare probă. Performanţa elevilor de la „Mihai Eminescu” este cu atât mai notabilă cu cât aceştia nu fac sport de performanţă. Nu lipsesc, însă, de la ora de educaţie fizică şi, mai mult decât atât, aşa cum unii dintre colegii lor lucrează în plus la matematică, ei merg la stadion de două ori pe săptămână, pentru a se antrena alături de profesorul de la clasă. „Sunt copii cărora le place sportul, mişcarea în general. Participarea la competiţie şi faptul că au câştigat i-a motivat foarte mult, atât pe cei din echipa participantă, cât şi pe colegii lor”, a spus profesorul de sport Marian Danţiş.

În competiţia judeţeană, locul II a revenit echipajului Școlii „Elena Cuza” din Piatra Neamţ, iar pe locul III s-a situat echipajul Școlii Băluşeşti.


COMENTARII

WORDPRESS: 0