Școală cu bodyguard la ușă

Pentru siguranța elevilor, la Școala „Mihai Eminescu” va fi încheiat un contract cu o firmă specializată de pază și protecție.

 

 

Intrarea în Școala „Mihai Eminescu” va fi păzită de angajatul unei firme specializate în pază și protecție. Pe lângă monitorizarea intrărilor, acesta va avea și datoria de a fi în mijlocul elevilor  în recreații. „Inițiativa încheierii unui contract cu o firmă specializată de pază și protecție aparține asociației părinților din școala noastră, care va susține acest proiect și din punct de vedere financiar, întrucât din fondurile școlii nu ne putem permite astfel de cheltuieli. De altfel, tot părinții sunt cei care vor studia ofertele din partea firmelor specializate și vor încheia contractul. Rolul acestui bodyguard este acela de a monitoriza în permanență intrarea principală în școală și de a interveni imediat în cazul în care s-ar produce un incident. Mizăm, de asemenea, pe faptul că prezența acestuia printre elevii îi va tempera pe cei mai puțin obișnuiți să respecte regulile și că vom avea tot mai puține incidente în care să fie implicați elevii”, a spus profesoara Mihaela Rusu, directorul Școlii „Mihai Eminescu”.

Școala „Mihai Eminescu” este, de altfel, una dintre școlile care are deja reguli foarte stricte în ceea ce privește comportamentul elevilor în unitatea școlară și intrarea străinilor. Ușile de la intrarea în școală se încuie după ce clopoțelul sună de intrare, accesul persoanelor străine fiind permis doar pe o singură intrare supravegheată. Părinții care așteaptă să-și ia copiii de la școală pot intra doar cu câteva minute înainte de a se auzi soneria pentru ultima oră. „Aceste hotărâri au fost trecute în regulamentul de ordine interioară încă de la începutul anului școlar și deja am constat o îmbunătățire a atmosferei din școală, o scădere a numărului de incidente petrecute, fie între elevi, fie cu persoane din afară. Pentru toate aceste acțiuni am avut sprijinul Asociației Părinților. Relația dintre școală și familie trebuie să fie una de colaborare, de susținere reciprocă, numai astfel pot fi rezolvate toate situațiile în favoarea elevului”, a spus profesoara Mihaela Rusu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0