Școala „Calistrat Hogaș”, pe locul doi la protecție civilă

Dimensiune text

Luni, 21 mai, pe stadionul „Ceahlăul” din Piatra Neamț s-a desfășurat etapa județeană a concursului de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”. La competiție au participat 14 echipaje de la școlile generale și  nouă echipaje de la liceele din județ, formate din patru elevi și un profesor coordonator.

 

Fiecare echipă a trebuit să treacă de cîte două probe. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu 30 de întrebări și a avut ca scop verificarea cunoștințelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice prevăzută în protocolul încheiat între Ministerul Administrației și Internelor și Ministerul Educației și Cercetării, iar proba practică a însemnat transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe distanța de 50 metri, și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

La gimnaziu, pe primul loc s-a clasat echipajul de la Școala «Dr. Emanuel Riegler», din comuna Ștefan cel Mare, urmat de echipajul Școlii «Calistrat Hogaș» din Roman și cel al Școlii Urecheni. La liceu, pe prima treaptă a podiumului a urcat echipajul de la Grupul Școlar Bicaz, care este și vicecampionul din 2011. Pe locul al doilea s-a clasat echipa Liceului economic „Vasile Conta” din Tîrgu Neamț, iar pe locul al treilea – echipa de la Colegiul Tehnic „Transporturi”, din Piatra- Neamț„, a afirmat căpitan Bogdan Jinga, șeful Compartimentului Pregătirea Populației din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț.

Datorită generozității unor sponsori, elevii care au participat la concursul „Cu viața mea apăr viața” au primit și cadouri. Toți participanții au primit cîte o sacoșă cu fructe și o sticlă cu apă minerală de la Galleria Mall. Agrana Roman le-a oferit tuturor celor prezenți – 92 de copii – pungi cu dulciuri, iar Austrotherm România, filiala Roman, le-a oferit cîștigătorilor, în total 24 elevi, cîte un „Dicționar explicativ școlar”. Din partea ISU Neamț, fiecare elev a primit cîte o diplomă de participare, iar cîștigătorii au primit și cîte o cupă. „Mulțumim sponsorilor noștri, cei datorită cărora elevii au plecat mulțumiți de la această competiție. A fost un gest deosebit din partea lor, iar copiii care au participat la concurs s-au bucurat foarte mult de toate darurile primite„, a precizat căpitan Iulian Jugan, purtător de cuvînt al ISU Neamț.

Echipele de pe prima treaptă a podiumului vor participa la etapa interjudețeană a concursului „Cu viața mea apăr viața”.COMENTARII

WORDPRESS: 0