Școala 1 a fost premiată cu un program de reabilitare a clădirii

Dimensiune text

Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” se numără printre cele cinci şcoli din țară câştigătoare ale proiectului „Școala mea Verde”, premiul fiind reabilitarea unui corp de clădire.

Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” va intra într-un program de reabilitate ca urmare a faptului că se numără printre câştigătorii proiectului naţional „Școala mea Verde”. Proiectul, coordonat de echipa celui mai mare proiect de implicare din Romania – „Let’s Do It, România”, reprezintă o direcţie de acţiune pentru copii şi pentru şcolile acestora, adresându-se unităţilor de învăţământ a căror clădire necesită consolidare. „Am fost anunţaţi de echipa de coordonare a proiectului că, pe 22 noiembrie, vom primi vizita unei echipe de experţi care vor stabili programul de lucrări ce vor fi efectuate în şcoală, în funcţie de necesităţile pe care le vor constata. Din datele pe care le-au cerut iniţial este vorba de lucrări de reamanajare la corpul B al şcolii. Ni s-au cerut fotografii cu interiorul clădirii, cu holul, sălile de clasă”, a spus profesoara Maria Campău, director al Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri”.

Școala romaşcană se numără printre cele cinci şcoli din ţară declarate câştigătoare, în cadrul ediţiei din acest an, a programului „Școala mea Verde”. Proiectul s-a încheiat în luna iunie, după ce, timp de câteva luni, toată suflarea şcolii s-a implicat în atingerea obiectivelor propuse de organizatori pentru fiecare etapă. Astfel, elevii şi profesorii au îngrijit spaţiul verde, au ieşit în comunitate pentru a prezenta informaţii legate de necesitatea păstrării unui mediu curat şi au colectat selectiv, într-o săptămână, 2.254 de kilograme de deşeuri.COMENTARII

WORDPRESS: 0