SCM Petrotub vrea puncte

Dimensiune text

Cu patru puncte adunate în șase etape, SCM Petrotub Roman nu are cum aborda decît cu hotărîrea de a învinge Ceahlăul II Piatra Neamț în meciul de pe teren propriu, din etapa a șaptea a Ligii a treia la fotbal, seria I, partidă programată vineri, 12 octombrie, de la ora 15.

 

 

Aceleași gînduri le nutresc și fotbaliștii de la Piatra, vecini și de clasament, în partea de jos a acestuia, cu cei de la Roman. Cele două formații s-au întîlnit precedenta ocazie în fazele de început ale Cupei României, în vară, cînd echipa romașcană a fost cea eliminată.

Cu un moral ceva mai ridicat, după prima victorie din campionat obținută etapa trecută la Panciu, SCM Petrotub Roman este cotată cu prima șansă la obținerea unui rezultat favorabil. Gheorghe Poenaru, antrenorul principal al grupării romașcane, avertizează că meciul nu va fi unul ușor pentru elevii săi: „Meciul este foarte important, în primul rînd pentru că avem mare nevoie de puncte, fiind în urmă la acest capitolul. Punctele sînt foarte importante, acesta e scopul nostru, nu neapărat spectacolul. Motivația jucătorilor de la Piatra este să evolueze bine și să ajungă la prima echipă. La fel de adevărat este și că, fiind întrerupt campionatul primei ligi, pot juca la Ceahlăul II și fotbaliști de la echipa mare, ceea ce n-ar fi un avantaj pentru noi. Noi trebuie să continuăm ce am început săptămîna trecută și să cîștigăm. Ne-am făcut programul normal de antrenamente și așteptăm cu încrederea confruntarea„.

În ce privește starea lotului romașcan, este de așteptat ca Pătrașcu, accidentat, să nu joace. Sigur nu va juca Sărițanu, suspendat în urma cartonașului roșu primit etapa precedentă. Veste bună este că juniorul Talpalariu s-a refăcut și că aplombul lui poate aduce un plus echipei, antrenorul urmînd să decidă dacă va intra din primul minut sau mai tîrziu. Altfel, conform tradiției, nu se va umbla prea mult la formula de echipă care a cîștigat jocul de la Panciu.

Formația probabilă a SCM Petrotub Roman în partida cu Ceahlăul II: Costea – Lupușoru, Marin, Ghidarcia, Gafița – Vlaicu, Popa, Chirilă, Harbuzaru – Țapu, Alexandru.

Celelalte partide ale etapei a șaptea: Oțelul II Galați – Sport Club Bacău, CSM Moinești – Sporting Suceava, Știința Miroslava – FCM Dorohoi, Aerostar Bacău – Bucovina Rădăuți. Prin prisma pozițiilor în clasament, dar și a valorii loturilor, CSM Moinești și FCM Dorohoi sînt cotate ca favorite la victorie, iar Bacăul n-are voie să piardă la Galați dacă nu vrea să piardă legătura cu primele două clasate.

 

Clasament

1 Moinești            5        4        1        0        17-9  13
2 Dorohoi             5        3        1        1        8-3    10
3 Sporting            5        3        1        1        4-2    10
4 Bacău                5        3        0        2        9-7    9
5 Oțelul II             4        2        2        0        7-4    8
6 Pașcani              5        2        2        1        4-2    8
7 Panciu               6        2        1        3        4-7    7
8 Rădăuți              5        2        0        3        2-6    6
9 Roman              5        1        1        3        5-7    4
10 Ceahl. II          6        1        1        4        5-9    4
11 Aerostar           5        1        0        4        2-8    3
12 Miroslava        4        0        2        2        3-6    2COMENTARII

WORDPRESS: 0