Prima paginăEconomie

SCDA Secuieni pregăteşte Târgul Fermierilor

Dimensiune text

La Târgul Anual al Fermierilor din Regiunea Nord-Est” sunt aşteptate 13 mari companii producătoare de seminţe, pesticide, îngrăşăminte şi fertilizanţi foliari. 

Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă (SCDA) de la Secuieni organizează, în perioada 19 – 20 iunie, o manifestare de popularizare a rezultatelor activităţii de cercetare – Târgul Anual al Fermierilor din Regiunea Nord-Est, ediţia de vară. Este o întâlnire cu fermierii, organizată în câmpul experimental. Această manifestare este desfăşurată de Compania ABplus Events din Iaşi, în colaborare cu SCDA Secuieni şi în parteneriat cu firma Bayer, cu care staţiunea are colaborări de peste 25 de ani în domeniul cercetării şi promovării tehnologiilor de cultivare a plantelor de câmp bazate pe un sistem de protecţie a culturilor de tip Bayer.

„Manifestarea din acest an va fi mult mai complexă, deoarece în câmpul experimental vor fi prezente 13 mari companii producătoare de seminţe, pesticide, îngrăşăminte şi fertilizanţi foliari, care doresc să demonstreze fermierilor rolul produselor pe care le vor prezenta în obţinerea de producţii mari la culturile agricole. Alături de cele 13 companii, staţiunea noastră va prezenta comportarea soiurilor de grâu, orz, orzoaică de toamnă, triticale, soia şi porumb, deci a soiurilor şi hibrizilor româneşti. La fel ca şi în anii anteriori, pe aceste creaţii româneşti venim cu o tehnologie de protecţie a culturilor de tip Bayer. Manifestarea se doreşte a fi de mare anvergură. Se desfăşoară pe durata a două zile şi se preconizează a participa peste 2.000 de invitaţi”, a precizat doctor inginer Elena Trotuş (foto), directorul SCDA Secuieni.

Până la eveniment, specialiştii staţiunii pregătesc lucrările ştiinţifice pentru înscrierea lor la simpozionul ştiinţific internaţional organizat de Universitatea de Știinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi, care va avea loc în zilele de 22 şi 24 octombrie. „Propunerile noastre de lucrări ştiinţifice care vor fi prezentate în plenul sesiunii sub formă de referate sau sub formă de postere vor trebui trimise până la 1 iunie, pentru a fi analizate şi aprobate”, a explicat directorul SCDA Secuieni.

COMENTARII

WORDPRESS: 0