Scările din fața magazinelor de la „blocul galben” vor fi reabilitate

Scările din fața magazinelor de la „blocul galben” vor fi reabilitate

Dimensiune text

 

 

Scările aflate în fața spațiilor comerciale de la parterul blocului nr. 38 de pe bulevardul Roman Mușat din Roman, cunoscut romașcanilor ca „blocul galben”, vor fi reabilitate, în cadrul proiectului mai amplu de reamenajare a parcării din zona Colegiului Național „Roman-Vodă”.

Scările în cauză se află în proprietatea societății Metex, iar pentru a se efectua lucrările, consilierii locali romașcani au aprobat, în ședința de joi, 26 iulie, un proiect de hotărâre privind  încheierea unui acord de parteneriat cu această firmă. Astfel, Metex va pune la dispoziția municipalității suprafața de teren în cauză, de 225 metri pătrați, și va suporta integral costurile lucrărilor de reabilitare pentru această porțiune, în timp ce municipalitatea se va ocupa de cheltuielile de proiectare.

„Dificultățile privind circulația pietonală și parcarea autovehiculelor în zona cuprinsă între Parcul din fața Primăriei municipiului Roman, Dispensarul I, II, IV situat în Piața Roman-Vodă, nr. 5 și Blocul nr. 38 din bulevardul Roman Mușat, impun modificări ale tramei stradale și a trotuarelor din zonă. Partea destinată circulației pietonale e formată din două planuri, unul adiacent bulevardului Roman Mușat, respectiv zonei de circulație de lângă Colegiul Național «Roman-Vodă» și un al doilea plan, adiacent blocului nr. 38 din bulevardul Roman Mușat, cele două planuri fiind unite prin scări. În ceea ce privește dreptul de proprietate cu privire la suprafața asupra căreia urmează a se interveni, spațiul verde și zona destinată circulației autoturismelor este în proprietatea municipiului Roman, în timp ce partea din planul superior (destinată circulației pietonale) adiacentă blocului nr. 38 se află în proprietatea SC Metex SA. În aceste condiții, s-au purtat discuții cu reprezentanții acestei societăți, pentru a pune la dispoziția municipiului Roman suprafața de teren pe care o deține în proprietate și pentru a se putea astfel interveni cu lucrările asupra acestora, urmând ca fiecare proprietar să suporte contravaloarea lucrărilor pe porțiunea de teren pe care o deține în proprietate”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat de consilierii locali.

 

 

 

 



COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Moshu 2 ani

    Acelasi lucru se impune si la blocul din spatele Casei de Cultura ! S-a desfiintat trotuarul pentru a se face locuri de parcare iat pietonii trebuie sa faca ,,slolom” printre usile deschise (si fixate astfel sau chiar afise publicitate si obiecte scoase pe trotuar !! ) ale magazinelor pe un spatiu de doar 1 m latime !! PS. Poate ca deschiderea usilor spre interior ar fi o solutie …