Scandalul de la CARP se mută la Judecătoria Roman

Dimensiune text

Candidaţii la funcţia de preşedinte al CARP – Ioan Vlăduţ (foto) şi Constantin Tărâţă – au ajuns cu alegerile în instanţă.

După ce alegerile pentru funcţia de preşedinte al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Roman au declanşat un adevărat război între pensionari, care a condus la întreruperea şedinţei, părţile în conflict îşi fac – după cum le dictează conştiinţa – dreptate. Dacă preşedintele Ioan Vlăduţ a înaintat o plângere la poliţie, prin care a reclamat modul în care s-au organizat alegerile, Constantin Tărâţă – cel care joi, 13 iulie, s-a autointitulat noul preşedinte al CARP Roman – a sosit, vineri dimineaţă, la sediul instituţiei, pentru a-şi lua postul în primire.

Din delegaţia care l-a însoţit vineri pe Constantin Târâţă au făcut parte Vasile Leoreanu, Traian Dimitriu, Miluţă Scutaru, Vichente Ștefănescu, Elena Mantale, Aurel Blanaru, Gheorghe Barticel, Ion Sofronie şi Constantin Deliu. „Au venit în lipsa mea şi au cerut angajaţilor să predea cheile instituţiei, ameninţându-i că sparg uşa biroului meu. După ce am revenit în sediu, am discutat cu ei în sala de consiliu şi le-am explicat că nu se accede la funcţia de preşedinte prin forţă. Din păcate, nu am ajuns la un consens”, a spus preşedintele Ioan Vlăduţ.

Proces verbal în două puncteCARP2

Cei zece membri ai delegaţiei şi-au pus semnătura pe un proces verbal, întocmit vineri, chiar de orele dimineţii, din care cităm: „Domnul fost preşedinte Vlăduţ Ioan a chemat Poliţia Roman, care au constatat că nu au obiect şi că această cauză este al CARP Roman şi să adreseze justiţiei în cazul în care sunt nemulţumiţi. Vechea conducere a CARP Roman a refuzat să predea documentele cât şi cheile de la CARP Roman. Salariaţii CARP Roman nu au fost deranjaţi din activitatea zilnică profesională, efectuându-şi sarcinile în mod normal. În urma refuzului fostei conduceri de a face transferul documentelor, cât şi a încuietorilor unităţii, noua conducere a hotărât: 1. Predarea documentelor şi a celorlalte bunuri să se facă cât mai urgent, în vederea stabilităţii şi buna funcţionare a CARP Roman. 2. Predarea încuietorilor şi ştampilei, inclusiv a documentelor ce aparţin CARP Roman. Drept pentru care am încheiat prezentul proces verbal astăzi”.CARP3

Preşedintele Ioan Vlăduţ a spus că este pentru prima oară când CARP Roman este implicată într-un scandal. „Toată această tevatură are loc doar pentru că s-a dorit înlăturarea mea de la conducerea instituţiei. După şedinţa de joi, Tărâţă (n.r. – Constantin Tărâţă) şi-a dus oamenii la restaurant. Aşa a făcut şi pe 29 iunie. Nu aşa se fac alegeri. Am avut o discuţie cu un avocat, care mi-a spus că cei care sunt ilegalitate sunt cei care au declanşat scandalul. Luni, mă voi întâlni cu acesta, în vederea soluţionării situaţiei pe cale judiciară, dacă democratic nu a fost posibil. Am transmis documentele necesare la Judecătorie, aşa încât începerea procesului este doar o chestiune de timp”, a spus preşedintele Ioan Vlăduţ.

Singurul punct unde coincid opiniile celor doi candidaţi – Vlăduţ şi Târâţă – este că situaţia trebuie rezolvată în instanţă. Argumentele lui Constantin Târăţă sunt, însă, altele. „Vlăduţ nu vrea să ne recunoască. Nu ne-a dat documentele. Vrea să facă o excursie şi, acolo, să facă o adunare cu oameni plătiţi. Am depus şi noi documentele la Judecătorie. Ne vom judeca în instanţă. Am 10 – 12 martori. Adevărul va ieşi la iveală”, spune Constantin Tărâţă.Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • Eliza 7 ani

  Nu va mai ajunge ciolanul? Rusine sa va fie !

 • un pensionar 7 ani

  sa va fie rusine ca va bateti joc de amaratii de pensionari,unii, care sunt cu voi platesc dobanda 2% la imprumut ,iar cei prosti 8%,platind impozit si la banii din depozit.RUSINEEEEEEEEEEEEEEEE

 • simona 7 ani

  In loc sa lase unui pensionar ….tot cel care ARE si nu ii mai ajunge se bucura la „bruma” de bani …..( ptr. EL e o bruma de bani,un bacsis…pe langa averea si „afacerile” pe care le invarte de atata amar de vreme!….MARE RUSINE,DUMNEZEU E MARE!!!!!…..apropo: e bine ca se mai taraste UMARO.SA!!!—-e bine totusi!!!

 • Om 7 ani

  Ma intreb daca nu se doreste o politizare casei de ajutor a pensionarilor: dupa cate stiu eu domnul Constantin Tarata este fratele presedintelui CJ Neamt.
  Pensionarii sunt o mare masa de votanti.
  Consider ca aceste Case de ajutor ar trebui sa fie in afara influentei politice.

 • cetatean 7 ani

  Titi se crede la DCA fratilor, dar atentie ,clanul functioneaza.

 • Gagamitza 7 ani

  Da tze bre? Neicusorul Vladutz vrea sa mosteneasca postul pana la calendele gretzesti? Cum putea sa castidge ? Doar nu credea ca Nashul o sa voteze cu el si impotriva Finului!
  Tze fel de mare familie romashcana ar mai fi?

 • Tanase 7 ani

  Ce-ar fi sa fie doua case de ajutor a pensionarilor,simpatizantii unora de o parte ,a celorlalti de alta parte.Fiecare ar fi multumit in felul sau.Cat despre Leoreanu,luati aminte cum a avut acces la Consiliul sau Sfatul pensionarilor de acum cativa ani si o sa va lamuriti.