Prima paginăNeamt

Scandalagii „invizibili” pentru autorități

Dimensiune text

Nici o persoană nu a fost sancționată în urma scandalului de proporții care a avut loc marți la Spitalul Județean. Ambulanța a fost obstrucționată pentru a interveni în salvarea unei persoane, circa 40 de persoane au însoțit ambulanța la Spitalul Județean, acolo unde a fost nevoie de forțe de ordine impresionante pentru a-i ține sub control pe rromi.

 

 

Marți dimineață, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, care a intervenit la Roznov, a fost nevoit să fure pacientul din fața rudelor agresive, să-l urce urgent în salvare și să plece în trombă de la fața locului. Și asta pentru că zeci de rromi, rude ale celui aflat în suferință, au agresat personalul medical și au vrut să urce cu forța în ambulanță. Nici pe drum nu a avut liniște personalul de la ambulanță, mai multe mașini în care se aflau rude ale pacientului urmărind salvarea, chiar dacă autospeciala se deplasa în condiții speciale.

Scandalul făcut de rromi a continuat și în curtea Spitalului Județean de Urgență Neamț, zeci de persoane îngrozind angajații spitalului, dar și vizitatorii. Pentru ca lucrurile să nu scape de tot de sub control, un angajat al spitalului a sunat la 112 și a cerut sprijin. La fața locului s-a deplasat o echipă de la Detașamentul Mobil al Jandarmeriei Neamț și un echipaj de la Poliția municipiului Piatra Neamț.

Imaginile cu scandalul făcut de rromi au circulat pe toate posturile de televiziune. Cu toate acestea, la 24 de ore de la eveniment, autoritățile par să sufere de amnezie și susțin că nici o persoană nu a încălcat, marți, la Spitalul Județean, liniștea și ordinea publică. „De la noi a mers un echipaj, preventiv. Nu s-a aplicat nici o sancțiune contravențională, fiindcă nu a fost cazul. La Spitalul Județean nu a fost scandal„, a afirmat subcomisarul Constantin Irina, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.
Nici jandarmii nu au aplicat amenzi. „Nu s-a luat nici o măsură, pentru că, uneori, este mai bine să nu agiți și mai tare spiritele. În plus, noi sancționăm doar contravențiile și infracțiunile flagrante„, a afirmat căpitanul Cătălin Resmeriță, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Singurele cercetări pe care le fac polițiștii sînt cu privire la ceea ce s-a întîmplat la Roznov, pînă să plece ambulanța cu pacientul către Spitalul Județean.

Cazul nu este singular, iar cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Neamț pot scrie romane cu întîmplările prin care au trecut.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • mama omida 8 ani

    cand e vorba de tigani,politia este inexistenta,fac pe ei..in schimb daca se pune problema de facut norma la amenzi,toti sar pe bietii pensionari are trec strada aiurea,sa vezi atunci politistii romani plin de zel cum silabisesc in procese verbale de le curge sudoarea pe ceafa groasa:o parte din vina ,de fapt cea mai mare, o au legiuitorii care nu au pus la punct un statut al politistului care sa’i protejeze si atunci el de ce sa’si riste cascheta?doar castiga un ban gramada;concluzia fiecare sa’si faca dreptate,politia oricum nu se baga decat sa constate si la comenzi politice se „autosesizeaza”…Romania,tara chiorilor!!

  • fghr 8 ani

    tara lu’ peste… politia amendeaza soferii ca parcheaza ilegal , iar in spate la nici 5metri pe trotuare, tiganii buzunaresc din mers trecatorii.. iar asta se intampla in buricul orasului in miezul zilei…