Satele din judeţul Neamţ sînt promovate la Braşov

Judeţul Neamţ va fi reprezentat, sîmbătă, la Tîrgul de Turism Rural al României, care va avea loc în Piaţa Sfatului din Braşov, sub denumirea de „Ziua Satului Românesc”, eveniment aflat acum la cea de a II-a ediţie.

 

Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ participă cu două standuri amenajate în Piaţa Sfatului, în care va promova produsul turisitic specific al judeţului. „Este vorba despre promovarea tradiţiilor, artei meşteşugarilor, despre promovarea turismului ecumenic din  judeţul Neamţ. De asemenea, aducem în atenţia publicului varietatea naturală a întregului judeţ, prezentată în materiale pro,moţionale”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Mircea Pintilie. De asemenea, Consiliul Judeţean Neamţ va fi reprezentat, prin Centrul de Cultură şi Arte „Carmen Saeculare„, cu Ansamblul Folcloric „Floricică de la Munte”, care va concerta, timp de o oră, în Piaţa Sfatului.

În parteneriat public-privat, CJ Neamţ a amenajat cel de-al doilea stand, în care vor fi prezenţi doi meşteri populari – Costi Lungu, din Humuleşti, şi Iulian Bălan, din Bălţăteşti.

Evenimentul se va desfăşura pe o perioadă de trei zile, satul românesc fiind adus în centrul atenţiei printr-o serie de iniţative, programe şi festivaluri.


COMENTARII

WORDPRESS: 0