Sărbătorit la 102 ani

Dimensiune text

Un veteran de război din Roman a fost sărbătorit de autorităţi, la împlinirea a 102 ani.

Unul dintre puţinii veterani de război pe care îi mai are municipiul Roman a împlinit, marţi, 102 ani. Evenimentul a fost tratat cu respectul și importanţa cuvenite de către reprezentanţii Garnizoanei Roman, ai Primăriei Roman, ai Centrului Militar Judeţean Neamţ şi ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război. Cele patru instituţii au organizat, la Primăria Roman, un moment special dedicat colonelului în rezervă Vasile Moisă. Din păcate, vârsta şi starea de sănătate l-au împiedicat pe sărbătorit să vină la Primăria Roman, astfel că felicitările şi diplomele au fost primite de fiica lui Vasile Moisă şi de soţia acestuia, care are doar 93 de ani.

Vasile Moisă„Este un moment deosebit, mă bucur că putem să-l repetăm. A fost în atenţia noastră şi în anii precedenţi. Un singur regret am azi: sărbătoritul, domnul colonel în rezervă Vasile Moisă, nu este în acest moment prezent între noi, din cauza unei stări de disconfort apărută în aceste zile, dar îi transmitem «La mulţi ani!» cu ocazia împlinirii celor 102 ani şi îl felicităm. Nu trecem prin perioade foarte liniştite, iar conotaţiile actuale geo-politico-militare nu sunt într-o zonă foarte liniştită. Celor care au trecut prin momente foarte grele, în care şi-au dat măsura valorii, demnităţii, patriotismului şi înaltului simţ al românismului, le aducem întotdeauna respectul şi recunoştinţa noastră pentru că aşa este firesc, să-i sărbătorim pe cei care sunt în viaţă şi, în acelaşi timp, să-i amintim mereu pe eroii care şi-au adus sacrificiul suprem pentru ca România să fie astăzi un stat naţional, un stat liber, un stat demn într-o Europă unită”, a spus primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Generalul maior (r) Nicolae Pruteanu, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, filiala Neamţ, a vorbit celor prezenţi despre implicarea Primăriei Roman în rezolvarea problemelor sociale ale veteranilor de război, despre faptul că, în alte ţări, veteranii de război sunt respectaţi şi că primesc, lunar, indemnizaţii de mii de euro. Acesta a povestit şi câteva episoade din al doilea război mondial, apoi a înmânat, din partea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, o diplomă de excelenţă soţiei colonelului Vasile Moisă, pentru actele de vitejie şi de eroism de care ofițerul romașcan a dat dovadă în cel de-al doilea război mondial. Un colonel din cadrul Centrului Militar Judeţean Neamţ a citit o felicitare semnată de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, apoi colonelul Nicolae Lahman, comandantul Garnizoanei Roman, a transmis câteva gânduri doamnei Moisă.

Primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a oferit soţiei sărbătoritului un tort, un coş cu flori şi o sticlă cu şampanie.COMENTARII

WORDPRESS: 0