Sărbătorile din decembrie vor costa bugetul local 120.000 de lei

Dimensiune text

Consilierii au aprobat suma propusă a se cheltui pentru organizarea evenimentelor de la sfârşit de an. Aleşii au dat 6.000 de lei şi pentru pregătirea viitorilor paramedici. În şedinţa de vineri a mai fost adoptat cuantumul chiriei pentru chiriaşii ANL care au trecut de 35 de ani.

Consilierii locali s-au reunit, vineri la prânz, în şedinţă ordinară de Consiliu Local. Pe ordinea de zi au fost 20 de proiecte de hotărâre, dar lucrările plenului s-au terminat în aproximativ 30 de minute, doar unele dintre proiecte fiind discutate înainte de a fi adoptate.

Aleşii romaşcanilor au adoptat modificarea organigramei şi a statelor de funcţii pentru Primăria municipiului Roman şi pentru Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

A fost aprobată concesionarea a trei cabinete medicale – unul situat în Dispensarul III-V din strada Bogdan Dragoş, iar celelalte două situate în Dispensarul VI, din strada Anton Pann.

Înainte de aprobarea proiectului de hotărâre privind actualizarea Programului Local multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe – lista actuală cuprinde 88 de blocuri, din care două au fost deja termoizolate -, consilierul local Petru Gândulescu a întrebat dacă administraţia locală nu poate gândi o eşalonare a plăţilor ce îi revin, în cazul în care se reuşeşte implementarea programului pe parcursul anului 2015. Primarul municipiului Roman a răspuns că va exista o gândire cu privire la acest lucru.

Consilierii locali au mai fost de acord cu închirieri, concesionări sau vânzări de imobile, cu aderarea municipiului Roman la Convenţia Primarilor, dar şi cu modificarea bugetului local pe anul în curs.

O altă hotărâre adoptată dă posibilitatea compensării unor sume datorate de Municipal Locato către Primăria Roman. Municipal Locato avea o datorie de 428.728,05 lei către Primărie, survenită din: chiria aferentă locuinţelor sociale (50% din valoarea chiriei), chiria aferentă locuinţelor ANL (50% din valoarea chiriei) şi 50% din profit-redevenţa contractului de concesiune. La rândul său, primăria avea o datorie de 477.403,28 lei către Municipal Locato, datorie provenită din diferenţa de chirie subvenţionată şi chiria pentru persoanele cu handicap. După compensare, Primăria a rămas, în continuare, cu o datorie de 48.675,23 de lei faţă de Municipal Locato. Diferenţa „se va stinge prin alte modalităţi de plată prevăzute de lege”.

Planul Urbanistic Zonal „Amenajare parcări zona Hotel Roman” a fost adoptat cu majoritate de voturi, patru dintre aleşi votând împotriva proiectului.

Sfârşitul acestui an va fi unul bogat în evenimente, motiv pentru care plenul Consiliului Local a aprobat cheltuirea a 120.000 de lei pentru organizarea tuturor evenimentelor din luna decembrie. O altă cheltuială aprobată a fost alocarea a 6.000 de lei pentru amenajarea centrului de pregătire SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Roman.

Romaşcanii care locuiesc în blocuri ANL, dar au peste 35 de ani şi mai mult de cinci ani de când au o locuinţă de acest tip, vor plăti o chirie mai mare, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare. Chiria majorată va fi de 5 lei/metru pătrat pentru o lună. Iniţial, Municipal Locato calculase un tarif de 5,9 lei/mp/lună, dar primarul Leoreanu a sugerat consilierilor să amendeze proiectul de hotărâre, ceea ce s-a şi întâmplat.COMENTARII

WORDPRESS: 0