Sărbători pascale cu slujbe religioase

Dimensiune text

Duminică, 15 aprilie, în prima zi de Paște, cîteva sute de credincioși au participat, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfînta Cuvioasă Parascheva” din Roman, la orele 12.00, la slujba vecerniei Învierii, numită și „A doua Înviere” sau „Învierea mică”.

 

 

Slujba a fost oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți din Protopopiatul Roman. „Este deja o tradiție să participăm toți preoții la slujba din prima zi de Paște”, a spus părintele Ciprian Năstasă, parohul Bisericii „Schimbarea la față” din Roman.

În prima zi de Paște, slujba vecerniei se oficiază în miezul zilei. Este un prilej de a lua lumină pentru toți cei care nu au reușit acest lucru în noaptea de Înviere. Slujba din această zi a fost celebrată duminică, 15 aprilie, în toate bisericile din oraș și din împrejurimi. La Catedrala Arhiepiscopală din Roman, Sfînta Liturghie a fost oficiată și în a doua zi de Paște, luni, 16 aprilie, de către PS Ioachim Băcăuanul. „Pentru a doua zi de Paște, PS Ioachim Băcăuanul a invitat tot aparatul administrativ de la Centrul Eparhial din Roman să participe la Sfînta Liturghie din Catedrala Arhiepiscopală”, a declarat părintele Ioan Gherasimescu, vicar administrativ în cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Cu acest prilej, PS Ioachim Băcăuanul l-a hirotonit preot pe unul dintre diaconii săi.


COMENTARII

WORDPRESS: 0