Sărbători în stradă, cu Moş Crăciun, formaţii şi tradiţii populare

Dimensiune text

program2Atmosfera de sărbătoare va cuprinde municipiul Roman încă de joi, 19 decembrie.

Începând cu ora 13.00, participanţii la Carnavalul de Crăciun vor porni, din faţa Hotelului Roman, într-un marş pe bulevardul Roman Muşat, către scena din Piaţa „Roman Vodă”. Elevi din fiecare şoală au pregătit pentru carnaval momente speciale, iar munca acestor copii va fi răsplătită cu un concert al trupei Hara, care va începe la ora 20.00. În aceeaşi seară se vor aprinde şi toate luminile ornamentale în centrul oraşului.

Duminică, 22 decembrie, romaşcanii vor putea comemora momentele din 1989 în cimitirul Eternitatea, acolo unde va avea loc, începând cu ora 10.00, o depunere de coroane în memoria eroilor Revoluţiei.

În Ajunul Crăciunului, încă de dimineaţă, Moşul va umbla prin Roman în caleaşca sa plină cu daruri, pentru a se întâlni cu copiii cuminţi. Prima oprire va fi, la ora 9.30, în cartierul Favorit, în parcarea din faţa Școlii „Roman Muşat”. Apoi, Moşul va pleca în zona Tic-Tac (ora 10.00), după care se va opri în parcarea din faţa BancPost (ora 10.30), apoi va poposi în zona Calu’ Bălan, în cartierul Danubiana (11.00). Drumul Moşului va continua pe Aleea Revoluţiei, la micropiaţă (ora 11.30), la şcoala „Carol I” din cartierul Bălcescu (ora 12.00) şi în parcarea de vizavi de Abator (ora 12.30). Copiii îl vor întâlni pe Moş Crăciun şi la Piaţa Mică (ora 13.00), pe strada Bogdan Dragoş, vizavi de Poliţie (ora 13.30) şi, în sfârşit, în faţa Casei de Cultură (ora 14.00).

Luni, 30 decembrie, romaşcanii vor vedea mascaţi, urşi şi capre, în cadrul Festivalului de Datini şi Obiceiuri – organizat de Asociaţia „Roman Metropolitan” -, care se va desfăşura începând cu ora 10.00, în Piaţa „Roman Vodă”.

Petrecerea de Revelion va începe marţi, 31 decembrie, la ora 21.00 şi se va încheia după ora 1.00. Printre invitaţii din acest an se numără formaţia Impact și artişti din Republica Moldova, ce vor cânta muzică populară, etno şi uşoară. Pe scenă va urca şi artistul local Ștefan Enăşel, iar invitaţii serii vor fi membrii formaţiei Sarmalele Reci.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • vasile 6 ani

    Sarmalele Reci si Stefan Enasel de revelion… penibil. Iar ati aruncat pe fereastra banii din bugetul local, domnule primar si dragi consilieri locali.

    • MANDEA 6 ani

      Pentru tine special o sa-l invitam pe Florin Salammmmmmm,ESTI MULTUMIT??????????????.