Sărbătoarea valorii şi a recunoştinței în şcoala nemțeană

Vineri, 19 decembrie, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ a avut loc Gala şcolii nemţene, eveniment în care au fost premiaţi performerii anului şcolar trecut.

Vineri, 19 decembrie, şcoala nemţeană a fost în sărbătoare. Cei mai buni, cei mai talentaţi şi cei mai dedicaţi elevi şi profesori au fost sărbătoriţi în cadrul „Galei şcolii nemţene”, eveniment care a avut loc la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. Alături de profesori, învăţători, educatori, părinţi şi elevi au fost şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii Neamţ, parlamentari nemţeni, reprezentanţi ai instituţiilor care au sprijinit mereu învăţământul, oameni de afaceri care au sponsorizat activităţi din educaţie.

„Cred cu putere că paginile de performanţă se scriu cu efort, cu trudă multă, dar, mai ales, cu multă dragoste. Dragostea de învăţătură, drag de competiţie, dorinţă de afirmare, bucuria de a fi folositor, credinţa în succes. Rezultatele pe care şcoala nemţeană le-a înregistrat în anul şcolar 2013 – 2014 vin să confirme valoarea şi preocuparea pentru excelenţă, haine pe care le îmbracă activitatea din învăţământul preuniversitar nemţean. Vă felicit, dragi elevi olimpici, pentru rezultatele pe care le-aţi obţinut în anul şcolar trecut la olimpiade şi concursuri, la competiţii naţionale şi internaţionale. Aţi demonstrat că, prin învăţare susţinută, puteţi să vă exprimaţi mulţumirea pentru mentorii voştri, cei care v-au arătat drumul spre podium. Sărbătoarea de astăzi este a voastră, dragi elevi olimpici, iar noi vă mulţumim că suntem alături de voi, să ne bucurăm împreună de aceste momente. Pe dumneavoastră, stimaţi colegi, care i-aţi condus pe olimpici spre marea performanţă, vă felicit, deopotrivă. Aţi probat, de-a lungul timpului, că nimic nu este prea mult şi niciun efort nu este prea mare pentru scrierea performanţei. Vă felicit şi pentru bucuria de a trăi împreună aceste momente de sărbătoare. Vă felicit pe toţi cei care aţi contribuit la succesul declarat al şcolii nemţene. Dumneavoastră, colaboratori şi susţinătorii activităţii de performanţă, vă mulţumim din toată inima. Oamenilor şcolii nemţene, celor care trudesc în fiecare zi pentru configurarea reuşitei, vă adresez calde mulţumiri. Vă felicit pentru tot ce împliniţi în cadrul generos al şcolii. Stimaţi părinţi ai elevilor olimpici şi ai tuturor elevilor din învăţământul preuniversitar, vă mulţumesc pentru sprijinul pe care îl acordaţi şcolii, pentru implicarea în creşterea calităţii actului educaţional. Și, pentru că sărbătoarea şcolii nemţene prefaţează sărbătorile de iarnă, permiteţi-mi ca, în numele conducerii Inspectoratului Școlar Judeţean, al meu personal, al celor care luaţi parte la această festivitate, să vă urez sănătate, prosperitate, succes în activitatea pe care o desfăşuraţi, iar bunul Dumnezeu să vă înmulţească aceste urări. Tuturor, vă adresez un călduros «La mulţi ani!»”, a spus, în deschiderea evenimentului, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ, Viorel Stan.

gala 2În cadrul festivităţii de premiere care a urmat, au fost răsplătiţi toţi cei 42 de elevi nemţeni care, în anul şcolar trecut, au obţinut premii la olimpiadele naţionale şi internaţionale şi profesorii care i-au îndrumat. Plin de emoţie a fost momentul premierii dascălilor nominalizaţi la secţiunea „Domnul Trandafir”, destinată acelor oameni de la catedră care, dincolo de pregătire şi muncă, au dovedit că au vocaţie pentru catedră, asemenea modelului al cărui nume îl poartă trofeul. Au fost premiaţi, la această categorie, 20 de învăţători, profesori şi educatoare, printre care inspectorul şcolar pensionar Eugen Dinu Vasiliu şi romaşcanii Aurica Enescu, profesoară de chimie la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, Anişoara Scîrlat, profesor de chimie la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, educatoarea Dana Stoleru, de la Grădinţa cu program prelungit „Muguri de lumină”, a Școlii de Artă „Sergiu Celibidache”, profesoara de fizică Angela Vacaru, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, şi învăţătorul Ioan Vîtcă, de la Școala „Carol I”.

La secţiunea destinată managerilor unităţilor de învăţământ care s-au distins în cursul anului şcolar trecut, au fost premiaţi directorii Mihaela Tanovici, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, Lorica Havrici, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, şi Petrică Sandu, de la Liceul cu Program Sportiv din Roman. Au fost acordate premii, de asemenea, senatorilor Ioan Chelaru, Eugen Țapu Nazare şi Liviu Bumbu şi deputaţilor Cătălin Drăguşanu, Liviu Harbuz, Vlad Marcoci, Constantin Moisii, Elena Udrea, Ioan Munteanu, Dorinel Ursărescu, Ionel Arsene şi Marian Enache, dar şi instituţiilor care au sprijinit prin parteneriate educaţionale învăţământul din judeţ. Cu Trofeul „Mecena”, pentru oamenii care au sponsorizat mereu evenimentele şi activităţile organizate în şcoli, au fost premiaţi Doina Țarălungă – SC N&D Plus SRL şi Brînduşa Andrei – Asociaţia Profesorilor de Chimie din judeţul Neamţ. Și două bibliotecare s-au aflat, în acest an, pe lista premianţilor, Cornelia Jora, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, şi Oltia Mihoc, de la Liceul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi”. Festivitatea s-a încheiat cu un spectacol oferit de câţiva dintre cei mai talentaţi elevi din judeţ.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mos Ion Roata 5 ani

    Eu as premia pe acei manageri cu viziuni clare asupra actului educativ, care stimuleaza orice initiativa a profesorului. Un manager bun investeste in oameni competenti, atrage fonduri, e o garantie a lucrului bine facut si a respectului pentru munca!