Sărbătoarea Sfintei Parascheva a adus la Roman ierarhi și pelerini

Dimensiune text

La slujba de hram au participat primarul municipiului Roman, profesorul Laurențiu Dan Leoreanu și soția sa, precum și deputatul Elena Udrea.

 

Sute de localnici și pelerini au luat parte la manifestările religioase prilejuite de hramul Catedralei Arhiepiscopale ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman. Într-o amosferă de aleasă și binecuvântată trăire ortodoxă, în prezența moaștelor Sfinților Împărați Constantin și Elena, credincioșii au participat duminică la slujba oficiată de ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurați de un sobor de preoți, consilieri, inspectori și protopopi ai Eparhiei. ”Ierarhii pelerini”, așa cum au fost numiți de către PS Ioachim Băcăuanul, s-au rugat alături de credincioși ai căror pași au fost purtați în aceste zile în cea mai veche biserică ce poartă hramul Cuvioasei Parascheva.

”Se împlinesc 605 ani de când s-a atestat documentar existența acestei eparhii. Alexandru cel Bun a făcut episcopia de la Roman, după ce a statornicit Moldova pe atunci, din punct de vedere geo-politic, dar și spiritual. Am putea spune că acest scaun chiriarhal este cel mai vechi din România, nu pentru faptul că altele nu au fost mai înainte, ci pentru că nu s-a schimbat niciodată din această cetate mușatină”, a spus PS Ioachim Băcăuanul.

La slujba de hram au participat primarul municipiului Roman, profesorul Laurențiu Dan Leoreanu și soția sa, precum și deputatul Elena Udrea.COMENTARII

WORDPRESS: 0