Sărbătoarea absolvenților la Liceul cu Program Sportiv

Pentru elevii celor trei clase a XII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Roman, absolvenții din promoția 2012, miercuri, 23 mai, s-a strigat ultima dată catalogul.

 

Într-o atmosferă festivă, printre zîmbete, flori, felicitări și o lacrimă strivită în colțul ochilor, aceștia și-au luat „la revedere” de la colegi și de la profesori, punînd punct drumului pe care au mers umăr la umăr patru ani. „Întotdeauna să fiți mîndri de liceul la care ați învățat. Este o școală europeană, un liceu cu care  județul Neamț se mîndrește, cunoscut în toată țara pentru sportivii care s-au pregătit la Roman și au ajuns, apoi, în loturile naționale„, a spus directorul Liceului cu Program Sportiv, profesorul Petrică Sandu, care a adăugat că, deși participă în fiecare an la astfel de evenimente, emoțiile profesorilor sînt mai mari decît ale elevilor.

Sîntem foarte emoționați și bucuroși, în același timp, că o nouă generație de elevi părăsește astăzi școala noastră. Pentru noi, profesorii, anii voștri de liceu au însemnat acumulări de experiențe, de emoții, de împliniri, toate alături de voi, în timp ce v-am condus pașii, o vreme, de-a lungul drumului pe care îl numim educație. Sperăm că tot ce ați învățat acum să vă fie de folos, să vă deschidă căi și uși în viață, dar cel mai important e să vă ajute să vă prețuiți timpul, pentru că viața noastră este făcută din timp„, a spus profesoara Zîna Zaharia, dirigintă a clasei a XII-a B, specializarea handbal.

Odată cu urările și sfaturile pentru viață, proaspeții absolvenți au primit din mîna diriginților și diplome, serioase sau haioase, cu trimitere la întîmplări petrecute împreună în cei patru ani de școală. Cursul festiv s-a încheiat cu o prezența unor reprezentanți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, care asu făcut o prezentare a ofertei pentru anul universitar 2012 – 2013.

 

Handbalista olimpică la română

 

Iuliana Elena Petrariu (foto dreapta), de la clasa a XII-a B, a fost desemnată șefa promoției 2012, cu media generală 9,80. A venit la Liceul cu Program Sportiv, din comuna Vînători, pentru că i-a plăcut sportul și a vrut să facă sport și a reușit să îmbine handbalul cu participări la olimpiadele școlare de limba română și geografie.
Am venit la Liceul cu Program Sportiv pentru că am făcut sport și în școala generală și am vrut să continui activitatea începută. Anii de liceu au fost anii cei mai buni din viața mea: m-am format, am învățat multe lucruri și am legat prietenii, m-am distrat și am muncit. Nu regret nici o clipă alegerea făcută„, a spus Iuliana Petrariu.
Odată cu încheierea liceului, Iuliana spune că va mai juca handbal doar de plăcere. Intenționează să participe la examenul de admitere de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, secția kinetoterapie.


COMENTARII

WORDPRESS: 0