Sărbătoare la Școala „Mihai Eminescu”

Dimensiune text

Pe 14, 15 și 16 ianuarie vor fi organizate manifestări care să marcheze 40 de ani de la înființarea școlii.

 

 

Elevii și profesorii de la Școala „Mihai Eminescu” (foto) vor intra din vacanță direct în sărbătoare. Școala romașcană va sărbători, sub semnul patronului spiritual, Mihai Eminescu, 40 de ani de învățământ de calitate. „În fiecare an, apropierea aniversării nașterii poetului Mihai Eminescu reprezintă pentru noi un motiv în plus de bucurie, un moment de bilanț, un moment de suflet care ne dă prilejul de a revedea foști elevi și profesori„, a spus directorul școlii „Mihai Eminescu”, profesoara Mihaela Rusu.

Pentru cea de-a 40 aniversare a școlii, conducerea unității a pregătit activități diverse, care se vor desfășura pe parcursul a trei zile. Activitățile de luni, 14 ianuarie, prima zi a celui de-al doilea semestru, vor fi dedicate elevilor. Aceștia vor participa la sesiuni de comunicări științifice și la concursuri sportive, artistice și de cultură generală. De asemenea, cu acest prilej vor fi cunoscuți câștigătorii unor concursuri de tradiție, așa cum este concursul de icoane pictate pe sticlă și concursul „Culoarea versului eminescian”, inițiat de Școala „Mihai Eminescu” și devenit concurs național. Pe 15 ianuarie sunt așteptați să revină la școală foști profesori și elevi ai școlii, dar și oficialități, reprezentanți ai administrației locale, ai Consiliului Județean și ai Inspectoratului Școlar Județean. Ultima zi de sărbătoare este destinată celor mai mici, copiii din cadrul grădiniței cu program prelungit patronată de Școala „Mihai Eminescu”, care vor prezenta un spectacol.

Sărbătoarea școlii reprezintă și prilejul cu care va fi prezentată și purtată noua ținută a elevilor de la „Mihai Eminescu”. Uniforma este formată dintr-o vestă și o cravată, în carouri, cu nuanțe de roșu, grena și negru, pe care se află imprimat simbolul școlii. „Am optat, de comun acord cu părinții, pentru o variantă simplă a uniformei, care să poată fi purtată atât de fete și de băieți și care să nu fie foarte costisitoare. Modelul va fi realizat de o firmă din Bacău, specializată în producerea de uniforme școlare„, a spus directorul Mihaela Rusu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0