Prima paginăRoman

Sărbătoare la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

Dimensiune text

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” au fost sărbătoriți absolvenții promoției 2012. Șefă de promoție a fost desemnată Cătălina Ciobanu.

 

La Complexul „Parc Multiplex”, într-o atmosferă plină de entuziasm și de emoție, au fost sărbătoriți, joi, absolvenții promoției 2012 ai Colegiului Tehnic „Petru Poni”, „cei la care mă uitam de sus acum patru ani și cărora le-a venit acum rîndul să se uite de sus la noi„, așa cum i-a caracterizat amuzant profesorul Alexandru Cramer, diriginte al clasei a XII-a C, „maestrul de ceremonii” al evenimentului.
Au ținut să fie alături de absolvenți toți profesorii care le-au îndrumat pașii în cei patru ani de liceu, chiar dacă unii, cum a fost profesorul Neculai Iftimie, fost director al colegiului, sînt acum pensionari. Toți absolvenții au primit diplome și au spus „prezent” atunci cînd diriginții au strigat catalogul pentru ultima dată.

Evenimentul la care asistăm astăzi cu toții îmbină, în mod paradoxal, și tristețea și bucuria. Este tristețea pe care o presupune orice despărțire și bucuria pe care o presupune orice început de drum. Dar dincolo de aceste două sentimente rămîne unul și mai puternic: cel de mîndrie. Mîndria de a fi profesor și mîndria de a fi absolvent al unui liceu important. Privindu-vă, dragi absolvenți, realizez că bucuria este mai mare decît tristețea, deoarece știu că ideile, sentimentele, cunoștințele și experiența noastră vor fi duse mai departe prin voi. Am convingerea că, oriunde vă va purta destinul pașii, veți da dovadă de inteligență, profesionalism, responsabilitate – calități pe care le-ați dobîndit aici – și că nu veți uita niciodată să fiți, înainte de toate, oameni„, le-a urat absolvenților profesoara Iolanda Deaconu, director adjunct al Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

Pe lîngă felicitările cuvenite tuturor absolvenților, au primit aplauze la scenă deschisă cei patru absolvernți de la clasa a XII-a B care au clasat pe locul III Colegiul Tehnic „Petru Poni” în concursul „Roman, oraș de legendă”, desfășurat la sfîrșitul săptămînii trecute. Cei patru artiști sînt Ovidiu Avram, Mădălina Ana, Ramona Sturzu și Gabriela Matei.

Cătălina Ciobanu (foto), din clasa a XII-a A, a fost desemnată șefa promoției 2012. O numire așteptată, avînd în vedere „antecedentele” Cătălinei, care, cu patru ani în urmă, a avut a doua medie de admitere și care s-a distins prin rezultatele obținute în toți anii de liceu.
Mi-am dorit foarte mult acest lucru, pentru că eu consider o onoare să fii șeful de promoție al acestui liceu. Am petrecut patru ani minunați, am rîs și am plîns împreună cu colegii mei, am învățat lucruri deosebite, dar cel mai importan lucru pe care l-am învățat a fost să am încredere în mine și în forțele mele„, a spus proaspăta șefă de promoție. Cătălina își propune să urmeze și la facultate aceeași specializare pe care a avut-o și în liceu, resurse naturale și protecția mediului.

COMENTARII

WORDPRESS: 0