HomeSocial

Sărbătoare de suflet la CSEI Roman

serbare02Copiii de la Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă Roman, împreună cu preşcolarii de la grupa mijlocie a Școlii „Carol I”, au realizat un program artistic deosebit, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. 

Elevii coordonaţi de profesorii educatori Bogdan Ionel Gherzum şi Elena Moraru, de la Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) Roman, şi preşcolarii de la grupa mijlocie, îndrumaţi de profesor învăţător preşcolar Lăcrămioara Amăzăroaie, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” – Școala Gimnazială „Carol I” Roman, au prezentat miercuri dimineaţă, începând cu ora 9, un program artistic, de unde nu au lipsit momentele tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă: steaua, colindele, urăturile, ursul, capra şi sorcova. Această manifestare face parte din proiectul de parteneriat încheiat între cele două unităţi şcoale, care se numeşte „Din inimă pentru inimă”.

La finalul spectacolului, Moş Crăciun i-a răsplătit pe copii cu colăcei, dulciuri, fructe, jucării şi haine, spre încântarea şi bucuria lor. De asemenea, elevii claselor a XI -a de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” au răsplătit munca preşcolarilor şi elevilor de la Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă Roman cu fructe, dulcuri şi un zâmbet călduros.

„Prin intermediul activităţii desfăşurate astăzi, elevii au învăţat să dăruiască, să îndrăgească tradiţiile şi obiceiurile ţării şi să fie mai aproape unii faţă de ceilalţi, ceea ce promovează ideea de integrare în cadrul unei comunităţi mereu în schimbare”, a declarat profesoara Elena Moraru. „Dorim, pe această cale, să transmitem celor care ne-au ajutat, sponsorilor, sănătate şi împliniri frumoase, un An Nou în care să nu uităm niciodată de aproapele nostru”, a afirmat Lăcrămioara Amăzăroaie.

În cadrul acestui parteneriat, un rol cheie îl au Benone Damian, directorul CSEI Roman, şi Grigore Văduva, director adjunct al Liceului „Vasile Sav”. „Activitatea de astăzi, pe lângă multe alte acţiuni propuse în cadrul acestui proiect educaţional, are ca scop promovarea unor comportamente şi atitudini pozitive pentru păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti şi, implicit, sensibilizarea comunităţii cu privire la sinceritatea şi bucuria din ochii copiilor, talentul şi îndemânarea acestora, în general, dar, mai ales, în privinţa copiilor de la CSEI Roman, chiar dacă sunt cu cerinţe educative speciale”, a spus profesorul Bogdan Gherzum.

Comentarii

WORDPRESS: 0