Săptămâna aceasta nu se eliberează cărţi de identitate

Dimensiune text

La toate serviciile de specialitate din ţară se va introduce un nou sistem de operare.

Programul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor va suferi modificări, în perioada următoare, din cauza introducerii unui nou sistem de operare, care să fie folosit de angajaţii structurii pentru eliberarea cărţilor de identitate. Începând cu 1 iulie, se va utiliza în exclusivitate Sistemul naţional de introducere şi actualizare a informaţiilor legate de evidenţa persoanelor. Pentru introducerea noului sistem, în perioada 21 – 29 iunie, la nivelul serviciului de evidenţă a persoanelor se desfăşoară doar activităţi pentru primirea cererilor şi documentelor necesare eliberării actelor de identitate, ori pentru înscrierea domiciliului de reşedinţă şi preluarea imaginilor solicitanţilor, fără a se elibera documente.

În această perioadă nu se vor face nici activităţi de actualizare a Registrului judeţean de evidenţă a persoanelor în vederea emiterii şi eliberării cărţilor de identitate, cărţilor de identitate provizorii, cu excepţia cazurilor, cu totul deosebite, determinate de situaţia obiectivă a persoanelor, cazuri în care şeful de serviciu poate dispune actualizarea bazei de date şi eliberarea actului de identitate doar pentru persoane care nu deţin documente de identitate valabile.

„Este o decizie bună, pentru creşterea profesionalizării serviciului, dar proastă ca perioadă. Este o perioadă în care se întorc stranierii şi va fi aglomerat. Se va crea o sincopă şi, până la implementarea acestui nou sistem, va dura ceva timp. Trebuie văzut cum vor reacţiona bazele de date, echipamentele tehnice, un nou sistem de operare”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.COMENTARII

WORDPRESS: 0