Săptămâna aceasta aflăm cine sunt candidaţii la funcţiile de director în şcoli

Săptămâna aceasta aflăm cine sunt candidaţii la funcţiile de director în şcoli

SVSU Săbăoani, locul doi pe județ
Ansamblul „Codrii Neamțului”, pentru a patra oară la Duelul Ansamblurilor „La Măruță”
Spitalul Roman angajează doi asistenți pentru secția Medicină internă

 

profesori-cancelarie-catalog1Duminică, 2 octombrie, s-a încheiat perioada până la care se puteau depune dosarele pentru participarea la concursul de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct din toate unităţile şcolare din ţară. Inspectoratul Școlar Judeţean nu a afişat încă date despre cei interesaţi să ocupe funcţii.

Candidaţii cu care noi am stat de vorbă au spus că, până la această oră, nu îşi cunosc adversarii în această competiţie care, conform Guvernului Cioloş, îşi doreşte să elimine politicul din educaţie, începând cu directorii de şcoli, fiind ştiut faptul că la nivelul inspectoratelor şcolare funcţiile de conducere se dau pe criterii de partid.

Întrebat de Ziarul de Roman, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, a venit cu lămuriri: „După validarea candidaturilor, adică după data de 7 octombrie, inspectoratele şcolare au obligaţia de a afişa la avizier şi pe site listele nominale cu dosarele admise şi respinse”.

Pentru municipiul Roman sunt vizate posturi de director şi director adjunct pentru 14 unităţi de învăţământ. Astfel, la Școala „Vasile Alecsandri” sunt scoase la concurs un post de director şi unul de director adjunct, la Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă – un post de director, la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” – un post director şi două de director adjunct, la LPS – un post director şi două de director adjunct, la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” – un post director, la Clubul Copiilor – o funcţie de director, la Școala „Alexandru Ioan Cuza” – un post director şi unul de director adjunct, la Colegiul Tehnic „Danubiana” – un post director şi două de director adjunct, la Școala „Mihai Eminescu” – un post director şi unul de director adjunct, la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” – un post director şi unul de director adjunct, la Școala de Artă „Sergiu Celibidache” – un post director şi unul de director adjunct, la Colegiul Tehnic „Petru Poni” – un post director şi unul de director adjunct, la Colegiul Tehnic „Miron Costin” – un post director şi unul de director adjunct, la Școala „Calistrat Hogaş” – un post director şi unul de director adjunct, iar la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” – un post de director.

Proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie 2016. Probele de interviu şi evaluare a CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 în locaţiile stabilite de inspectoratul şcolar. Pe 18 noiembrie se vor şti rezultatele, între 21 şi 23 noiembrie se vor putea depune contestaţiile, rezultatele lor urmând a fi publicate până pe 9 decembrie. Pe 16 decembrie va avea loc validarea, în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Tot politic vor fi , nu credeti tot ce se spune . Sunt aranjate ,,cartile ”, se cunosc ffff bine temele

  • error: Content is protected !!