Prima paginăSocial

Șantiere în tot orașul în „toiul iernii”

Șantiere în tot orașul în „toiul iernii”

Dimensiune text

 

Vremea caldă din ultima perioadă a permis municipalității să continue și în luna decembrie mai multe lucrări de investiții aflate în derulare la nivelul municipiului Roman, acolo unde în mai multe cartiere continuă lucrări de asfaltare, de amenajare a trotuarelor, de amplasare a rețelelor de canalizare, de preluare a apelor pluviale sau de extindere a rețelei de alimentare cu gaze naturale.

Lucrări în cartierul Nicolae Bălcescu

În ce privește cartierul Nicolae Bălcescu, s-a finalizat asfaltarea pe străzile Zambilelor, Fundătura Cânepii, strada Cărămidăriei, Fundătura Urzicii. Tot în acest cartier continuă lucrările pentru extinderea rețelelor de gaze naturale: a fost finalizată extinderea rețelelor pe străzile Cocorului, Ciocârliei și Tinosului și se lucrează pe strada Zimbrului. „Tot pe strada Zimbrului ne apropiem de final cu înlocuirea rețelei de apă menajeră, inclusiv branșamentele noi, pentru că în primăvară urmează ca toate aceste străzi să fie asfaltate și am dorit și reabilitarea rețelelor de apă, astfel încât să nu mai avem intervenții viitoare pe aceste străzi”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Pe strada Zebrei se continuă cu realizarea rețelei de preluare a apelor pluviale și, în funcție de avizul companiei Delgaz Grid, se va începe și extinderea rețelelor de gaze naturale pe străzile Zebrei, Sărata, Fundătura Zebrei și Salciei, astfel încât întregul cartier Nicolae Bălcescu să aibă acces la rețelele de gaze naturale.

În primăvară vor începe lucrările pentru pregătirea asfaltării pe străzile Ciocârliei, Cocorului, Tinosului, Zebrei și Prundului, inclusiv un segment din strada Narciselor cuprins între străzile Zimbrului și Ciocârliei, așa încât toată zona să beneficieze de infrastructură rutieră și pietonală. Tot pentru acest cartier, municipalitatea așteaptă evaluarea proiectului cu finanțare europeană care prevede, pe lângă reabilitarea Școlii „Carol I”, și asfaltarea pe străzile Zebrei, Fundătura Zebrei, Sărata și Salciei.

Lucrări în cartierul Petru Rareș

În cartierul Petru Rareș, de luni, 16 decembrie, au început lucrările de asfaltare pe Fundătura Crișan și pe strada Avram Iancu și, de asemenea, se pregătește terenul pe strada Nicolae Bălcescu, pe segmentul cuprins între străzile Petru Rareș și Avram Iancu, iar dacă se va reuși să se finalizeze la timp aceste lucrări de pregătire, se va încerca turnarea covorului asfaltic, încă din acest an, și pe acest segment de stradă.

„În ce privește rețeaua nouă de preluare a apelor pluviale și de canalizare din acest cartier, se lucrează la ultimul cămin care a fost realizat la intersecția străzilor Nicolae Bălcescu și I.L. Caragiale, iar de luni a început săpătura pentru branșarea și traversarea străzii Bucovinei prin I.L. Caragiale, astfel încât să ne mai rămână pentru primăvara anului viitor doar ultimul segment de rețea de ape pluviale, pe strada Nicolae Bălcescu, între străzile I.L. Caragiale și Petru Rareș, după care vom pregăti și aceste străzi pentru asfaltare”, a adăugat primarul Lucian Micu.

Lucrări de reabilitare a trotuarelor

În această perioadă se află în derulare și proiectul prin care municipalitatea și-a propus reabilitarea cu pavele a trotuarelor pe 15 străzi din oraș, suprafața de modernizare fiind de peste 40.000 de metri pătrați. „Am reușit să facem economii în Cartierul Lipovenesc și am extins trotuarele pe mai multe segmente de stradă, inclusiv pe strada Petru Rareș. Pe strada Petrodava reușim să reabilităm trotuarele în totalitate, această stradă urmând, în această săptămână, să fie și asfaltată în totalitate. De asemenea, se lucrează la trotuare pe strada Mihai Viteazul, mai avem de realizat ultimul segment cuprins între străzile Ștefan cel Mare și Eternității, pe partea Parcului, plus un segment în zona autogară OMV. Sperăm ca la sfârșitul acestei săptămâni trotuarele să fie finalizate în totalitate și pe strada Mihai Viteazul. Se lucrează la trotuare și pe strada Bogdan Dragoș și pe strada Ocniței”, a precizat primarul Lucian Micu.

Tot din această săptămână, municipalitatea are în intenție lucrări de completare la proiectul de reamenajare peisagistică din zona bulevardului Republicii. În săptămânile trecute au fost turnate cele mai multe dintre aleile prevăzute de amenajat în acest proiect. În continuare, zona va fi împărțită în șapte – opt loturi, iar fiecare lot va fi abordat individual pentru îndepărtarea vegetației îmbătrânite și pregătirea terenului pentru reabilitarea peisagistică propriu-zisă.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0