Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de ITM Neamț, în luna iunie

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de ITM Neamț, în luna iunie

Dimensiune text

 

 

În perioada 1 – 30 iunie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ a efectuat 290 de controale, ocazie cu care s-au constatat 367 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 120 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 216.600 de lei, informează un comunicat al ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, șapte inspectori de muncă au realizat 105 vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 94 de sancţiuni contravenţionale, din care cinci amenzi în cuantum de 21.500 de lei și 89 de avertismente contravenționale. În luna iunie, la ITM Neamț au fost comunicate 12 evenimente soldate cu incapacitate temporară de muncă (cădere la acelaşi nivel sau de la mică înălțime, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accident de circulație/traseu).

În domeniul relaţiilor de muncă, 11 inspectori de muncă au controlat 184 de agenţi economici. Cu prilejul controalelor, au fost aplicate 26 sancţiuni contravenţionale, din care 12 amenzi în cuantum de 195.100 de lei și 14 avertismente, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003, modificată şi completată, şi ale HG nr.905/2017.

La șapte angajatori au fost depistate zece cazuri de muncă nedeclarată: nouă persoane pentru care angajatorii nu au încheiat forme legale de angajare și o persoană depistată al cărei contract individual de muncă nu a fost transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Au fost dispuse șapte măsuri şi s-au aplicat șapte sancţiuni contravenţionale, din care șase amenzi în valoare de 180.000 de lei și un avertisment contravențional.

În luna iunie, acțiunile de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată s-au desfășurat în unitățile care au ca obiect de activitate fabricarea de mobilă și comerțul cu amănuntul al mobilei, în datele de 5, 19 și 26 iunie 2018. Au fost controlați 40 de angajatori, iar cu ocazia controalelor au fost dispuse 31 măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate. Un angajator a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru încălcarea altor prevederi legale în domeniul relațiilor de muncă.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0