Sancțiuni de peste 280.000 de lei aplicate de polițiști, pentru nereguli în activitățile economice

Sancțiuni de peste 280.000 de lei aplicate de polițiști, pentru nereguli în activitățile economice

Dimensiune text

 

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 282.000 de lei, în urma verificărilor efectuate la 221 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, informează IPJ Neamț.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat, încă din momentul intrării în vigoare a Ordonanței Militare nr. 1, pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilegale comise de către operatorii economici și persoanele fizice pe fondul stării de urgență actuale, urmărindu-se atât activitățile comerciale cu produse alimentare și alte produse de strictă necesitate, cât și cele cu produse din categoria dispozitivelor de protecție sau medicale.

Totodată, verificările polițiștilor au vizat situațiile de majorare artificială a prețurilor, profitând de contextul actual și modul de respectare de către agenții economici a dispozițiilor prevăzute la art. 1 și 2 din Ordonanța Militară nr. 1/17.03.2020.

În acest context, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au efectuat verificări privind respectarea prevederilor impuse la 221 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, fiind organizate cu precădere și acțiuni de monitorizare a acestora.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 60 de sancţiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 282.000 de lei. În cadrul activităților desfășurate au fost ridicate, în vederea confiscării, produse în valoare de peste 12.000 de lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență, încălcându-se astfel prevederile legislației în vigoare.

„În cadrul acestei acțiuni, la data de 22 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au descoperit la sediul unei societăți comerciale din Girov, 47 de sticle de alcool sanitar, expuse spre vânzare. Întrucât reprezentantul societății nu deținea documente legale de provenienţă pentru produsele comercializate, întreaga cantitate de alcool sanitar a fost ridicată, în vederea confiscării. De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0