Prima paginăEconomie

Sancțiuni aplicate de ITM Neamț în luna decembrie

Sancțiuni aplicate de ITM Neamț în luna decembrie

Dimensiune text

 

 

În luna decembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 235 de controale, ocazie cu care s-au constatat 262 deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 68 de sancţiuni contravenţionale, din care trei amenzi în cuantum de 8.000 lei și 65 de avertismente, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, șapte inspectori de muncă au realizat 95 vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 62 de sancţiuni contravenţionale.

La ITM Neamţ au fost comunicate în luna decembrie 18 accidente de muncă, din care 15 cu incapacitate temporară de muncă (cădere la acelaşi nivel/de la mică înălțime, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accident de traseu) și trei evenimente soldate cu deces (un eveniment în care victima a fost strivita de un echipament de muncă și două evenimente în care victimele au fost lovite de arbori dezrădăcinaţi/aninaţi, arbori care s-au prăbușit) .

În domeniul relaţiilor de muncă, 12 inspectori de muncă au controlat 140 de agenţi economici. Cu prilejul controalelor, au fost aplicate șase sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 8.000 de lei, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003, modificată şi completată – Codul Muncii, H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă al salariaţilor.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0