Sănătate de 270 de milioane de lei

Dimensiune text

Aceasta este suma totală alocată de CAS Neamţ pentru medicamente şi servicii medicale în acest an. Cei mai mulţi bani s-au dus către spitale şi medicamente compensate şi gratuite.

 

 

Suma alocată pentru recuperarea şi protejarea locuitorilor din Neamţ a fost ameţitoare, deşi, în acest an, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ a realizat venituri mici. Conform datelor furnizate de CAS Neamţ, cheltuielile cu materiale şi prestări servicii medicale s-au ridicat la 270 de milioane de lei. Din această sumă, 65,9 milioane de lei s-au alocat pentru medicamente gratuite şi compensate, la care s-au mai adăugat încă 28,7 milioane de lei, bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru bolile incluse în programele naţionale de sănătate. Pensionarii cu pensii de până la 700 de lei au beneficiat de medicamente compensate cu 40% în valoare de 2,7 milioane de lei. Pentru dispozitive şi echipamente medicale s-au alocat doar 2,1 milioane de lei, în vreme ce medicii specialişti au beneficiat, în acest an, de fonduri în valoare totală de 35,6 milioane de lei.

Mult mai mici au fost fondurile alocate medicilor de familie, cărora li s-au alocat, anul acesta, 26,2 milioane de lei, în vreme ce pentru activitatea centrelor de permanenţă s-a alocat 393 de mii de lei. Gratuitatea serviciilor stomatologice a ajuns, anul acesta, aproape o amintire, pentru că cei 91 de medici stomatologi aflaţi în relaţii contractuale cu CAS Neamţ au avut de împărţit 1,2 milioane de lei. Faţă de anul trecut, fondurile pentru analize medicale gratuite s-au înjumătăţit, astfel că la acest capitol s-au alocat, în 2012, doar 2,6 milioane de lei. Pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă, suma totală alocată pentru acest an a fost de 17,4 milioane de lei, în vreme ce spitalele din judeţ au avut la dispoziţie nu mai puţin de 118,4 milioane de lei. Pentru îngrijiri medicale la domiciliu s-au alocat 153.000 de lei, în vreme ce pentru tratamente în străinătate s-au alocat doar 14.000 de lei.COMENTARII

WORDPRESS: 0