„Samsara”, de Simina Cernat, lansare de carte la Biblioteca Municipală

„Samsara”, de Simina Cernat, lansare de carte la Biblioteca Municipală

 

 

Romașcanii pasionați de lectură sunt invitați miercuri, 21 noiembrie, la ora 17:00, la Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” din Roman, la prezentarea cărții „Samsara”, scrisă de Simina Cernat, volum apărut în acest an la Editura Cartex.

„E o carte scrisă pe drum, în cei patru ani petrecuți cu rucsacul în spate, prin Asia. E o carte în care mi-am pus bucăți din suflet, așa cum se desfășura și se transforma stângaci în momentele acelea. Găsiți în ea și povești de călătorie, dar și povești ale transformărilor care și-au făcut loc în mine. Explozii de entuziasm, explorare, tristețe, despărțiri, locuri noi, oameni care mi-au schimbat cursul vieții”, este invitația lansată de autoare pe pagina evenimentului.

„Simina Cernat e una dintre acele ființe aflate în mijlocul unui drum în care nici nu se mai întreabă cine este, ci mai mult cine devine ți cum se transformă în fiecare clipă. A renunțat la siguranța unei vieți confortabile pentru a se aventura într-o călătorie de explorare, care continuă să îi arate lucruri despre sine și despre lume. Simina este una dintre acele ființe pe care vrei să le cunoști. După o călătorie de patru ani cu rucsacul în spate, prin Asia, Samsara, care a început ca o carte cu povești de călătorie, a devenit un itinerariu mental și spiritual. Lumea se transformă intens în laboratorul emoțiilor și apoi erupe ilogic, așa cum e de fapt sufletul omenesc. Samsara nu descrie locurile în care a fost Simina Cernat, ci experiența ei schimbată întotdeauna de o înîelegere firească a lucrurilor. În postura de nomada, Simina își disecă trăirile, își recunoaște limitările culturale și accepta tot ce viața îi aduce în cale, dar, ce e mai important, sapă în interior după o esența mai onestă. Totuși, este posibil ca aventurile extreme, frământările lumii să prefacă haosul în pace?”, se arată în prezentarea volumului.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0