Sâmbătă se sting luminile la Primărie

Administrația locală va marca, astfel, Ora Pămânului. La eveniment sunt așteptați cât mai mulți romașcani.

 

 

WWF România și Municipiul Roman organizează evenimentul Earth Hour 2013 (Ora Pământului), în data de 23 martie, în Piața „Roman-Vodă”, în intervalul 20.30 – 21.30, continuând tradiția deja binecunoscută a stingerii luminilor în mod simbolic.

De la an la an, mișcarea Earth Hour, inițiată și coordonată la nivel global de WWF, a căpătat proporții din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni. Evoluția spectaculoasă pe care a cunoscut-o mișcarea, de la prima ediție din 2007, cu un singur oraș participant, Sydney, și până în prezent, cu o participare de peste 5.200 de orașe din 135 de țări, a demonstrat că peste 1,8 miliarde de oameni din întreaga lume își doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător. Astfel, Earth Hour a devenit un simbol important al unui angajament mult mai complex decât ceea ce presupunea evenimentul la început – stingerea luminilor pentru o oră.

Primăria Municipiului Roman va marca acestă ediție a Orei Pământului prin întreruperea iluminatului ornamental la sediul central al Primăriei, Casa căsătoriilor, Poliția Locală, Biblioteca municipală, Muzeul de Artă, Vila Calistrat Hogaș, Stejarul Unirii – Smirodava, Ștefan cel Mare – sens giratoriu Favorit, Casa de Cultură. De asemenea, va fi întrerupt iluminatul stradal în intervalul orar 20.30-21.30 pe bulevardul Roman Mușat, tronsonul sensul giratoriu, de la intersecția cu bulevardul Republicii până la Hotel.

În același interval de timp, pe bulevardul Roman Mușat se va desfășura marșul luminii. Acest marș va fi realizat de către voluntarii din cadrul instituțiilor de învățământ și romașcanii de toate vârstele, care vor purta candele roșii. Marșul se va finaliza în Piața „Roman-Vodă”, prin scrierea unor mesaje ECO, prin intermediul candelelor aprinse. Evenimentul va fi acompaniat de muzică ambientală, iar la final se vor lansa lampioane.

„Earth Hour este un eveniment pentru fiecare dintre noi, un prilej de a ne arăta atenția față de problemele de mediu care ne afectează în mod direct, din ce în ce mai mult. De asemenea, înseamnă voința și bucuria de a transmite mesajul mai departe și de a-i îndemna pe cei din jur să se alăture campaniei. Apelăm la cetățenii din Roman să răspundă prezent, și în acest an, prin stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare, care nu sunt esențiale funcționării, și prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by. Este momentul să trecem la o schimbare pozitivă și profundă a modului nostru de a relaționa cu mediul”, a afirmat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Darkman 7 ani

    Si dupa le mai aprindeti?

  • Alex 7 ani

    E interesant ca se sting luminile pt ca sa fie protejat mediul si se ard lumanari in schimb 🙂