Prima paginăActualitateRural

„Salvatorii” piromani

Dimensiune text

Au vrut să apară ca fiind salvatori în faţa celor din comunitate, dar au sfârşit prin a fi reţinuţi de poliţişti. Este povestea lui George şi a lui Petrică, doi tineri de 23 de ani, din comuna Ștefan cel Mare, care au fost reţinuţi de oamenii legii după ce anchetatorii au ajuns la concluzia că ei sunt autorii mai multor incendii din comună.

Cei doi, care sunt fraţi gemeni, îşi doreau cu ardoare să devină pompieri voluntari. Cum în localitate nu aveau loc incidente care să le pună în valoare abilităţile, cei doi s-au gândit să le provoace, pentru ca, apoi, să intervină în rezolvarea situaţiilor.

Fraţii vroiau să lucreze pe o autospecială adusă din Irlanda la Ștefan cel Mare, special pentru Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei. Autovehiculul a fost adus în ţară în urmă cu o lună, iar localnicii care aveau în intenţie să devină pompieri voluntari urmau să fie testaţi de administraţia locală în următoarele două luni, după care aveau să fie încheiate zece contracte de pompier voluntar.

Cei doi fraţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, cu propunerea de arest preventiv, pentru o perioadă de 29 de zile.COMENTARII

WORDPRESS: 0