„Salvați Copiii” investește în educația copiilor din Neamț

„Salvați Copiii” investește în educația copiilor din Neamț

Dimensiune text

 

22 de copii defavorizați, beneficiari ai Centrului de Zi Piatra Neamț din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, au fost destinatarii nemțeni ai campaniei naționale „Cumperi tu, primesc și ei!“, derulată de Organizația „Salvați Copiii” în parteneriat cu Librăriile Alexandria.

Campania de responsabilitate socială s-a desfășurat pe parcursul lunii septembrie și a constat în donarea unui procent din vânzările lanțului de librării către copiii aflați în dificultate. Practic, fiecare părinte care a pregătit ghiozdanul propriului copil s-a alăturat acestei inițiative, făcând posibilă donarea de ghiozdane și rechizite copiilor ce au nevoie de sprijin din mai multe județe ale țării.

Așa se face că la finalul acestei acțiuni lăudabile, filiala Neamț a Organizației „Salvați Copiii” a ales să ofere ghiozdane complet echipate celor 22 de copii proveniți din familii modeste care beneficiază de servicii în cadrul Centrului de zi Piatra Neamț. Valoarea totală a donației a fost de aproximativ 6.600 de lei, informează DGASPC Neamț.

„Darurile au fost oferite săptămâna aceasta, în cadru festiv, copiii așteptând cu emoție să își deschidă noile ghiozdane și să verifice fiecare caiet ori penar. La final, cei mici au primit dulciuri, iar ei au răsplătit generozitatea sponsorilor cu cântece și mulțumiri. Reprezentanții filialei Neamț a Organizației «Salvați Copiii» au declarat că aceste donații au rolul de a descuraja abandonul școlar și de a sprijini în mod concret accesul copiilor fără posibilități la educație”, precizează reprezentanții DGASPC Neamț.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0