Salariile din învățământ, majorate cu 10% de la 1 decembrie

Dimensiune text

Este propunerea Guvernului făcută sindicatelor din învăţământ. Sindicatele vor o creştere salarială de 15% începând de la 1 noiembrie sau 25% de la 1 ianuarie 2016.

Guvernul a propus sindicatelor din Educaţie ca mărirea cu 10% a salariilor dascălilor să se facă de la 1 decembrie anul acesta. „Noi vrem o creştere salarială de 15% începând de la 1 noiembrie sau de 25% de la 1 ianuarie 2016”, a spus Gabriel Ploscă, preşedintele Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învăţământ Neamţ.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLÎ) a decis joi, 17 septembrie, la întâlnirea cu patru miniştri – Sorin Cîmpeanu, Rovana Plumb, Eugen Teodorovici şi Liviu Pop – să acorde Guvernului un răgaz până la data de 10 octombrie, pentru ca Executivul să ia o decizie în ceea ce priveşte procentul de majorare salarială în acest an. „Dacă nu se va întâmpla acest lucru, ne vom întâlni din nou şi vom decide. Am convingerea că se va găsi o soluţie astfel încât să nu fie nevoie să ieşim în stradă”, a spus Simion Hâncescu, preşedintele FSLÎ.

Ministrul de Finanţe crede că Guvernul va prezenta, săptămâna viitoare, o formă finală a Legii salarizării unice a bugetarilor. „Este nevoie să ştim care este execuţia primelor nouă luni ale acestui an, ca să putem afla, până la finalul anului, dacă se poate aplica şi cu cât o majorare pentru educaţie”, a spus ministrul Teodorovici.


COMENTARII

WORDPRESS: 0