Prima paginăCultural

Sala de spectacole a Primăriei se deschide pentru romașcani cu Teatrul „Dan Alecsandrescu” și comedia „D’ale carnavalului”

Sala de spectacole a Primăriei se deschide pentru romașcani cu Teatrul „Dan Alecsandrescu” și comedia „D’ale carnavalului”

Dimensiune text

 

 

Luni, 26 martie, membrii Teatrului „Dan Alecsandrescu” din Roman îi invită pe romașcani, de la ora 18, la reprezentația comediei „D’ale carnavalului”, de I. L. Caragiale, de această dată într-o nouă locație, în noua sală de spectacole a Primăriei Roman.

„Veșnic actual, Caragiale ne aduce în atenție confuzia, trădarea, interesele personale, iubirile plătite cu bani grei, obsesiile, mojicia sau falsitatea, de parcă Nenea Iancu ar fi văzut, cumva, viitorul. «D’ale carnavalului sau Bărbierul galant», cum s-a numit inițial, este o comedie în trei acte, ultima scrisă de Caragiale, după ce, la premieră, aceasta a fost îndelung huiduită, oamenilor neplăcându-le oglinda pe care Caragiale le-o așeza în față. În ordinea intrarii în scenî: Alexandru Lezeu (Iordache), Liviu Cojocărescu (Pampon), Mariana Levărdă (Mița), Cristian Foghel (Catindatul), Radu Vatavu (Crăcănel), Gheorghiță Iancu (Nae Girimea), Luminita Mera (Didina), Camelia Duca (Regina Balului), Sorin Cobuz (Plutonierul Iasomie), Corneliu Nechita (Ipistatul). Sufleur: Silvia Coșnete. Regia: Radu Vatavu. Intrarea va fi, mereu, liberă!”, este invitația lansată de membrii Teatrului „Dan Alecsandrescu” din Roman.

Tot Teatrul „Dan Alecsandrescu” din Roman a inaugurat vineri, 23 martie, într-o reprezentație de gală, într-un cadru restrâns, noua sală de festivități a Primăriei Roman, cu „Tripticul” lui Cehov, smulgând ropote de aplauze spectatorilor prezenți pentru prima dată la un spectacol organizat în noua sală, ale cărei lucrări de reamenajare au fost finalizate chiar la finalul săptămânii trecute.

 

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0