Sala de festivități a Primăriei se va putea închiria. Cei care o distrug vor fi amendați

Sala de festivități a Primăriei se va putea închiria. Cei care o distrug vor fi amendați

Dimensiune text

 

 

Primăria municipiului Roman a elaborat un regulament de utilizare a sălii de festivități a instituției, inaugurată în această lună, care stabilește accesul la sală, categoriile de utilizatori, situațiile în care se va putea percepe o taxă de utilizare, reguli concrete de conduită pentru spectatori, dar și măsurile coercitive în cazul încălcării acestor reguli.

Sala este destinată în principal asigurării activităților proprii ale administrației publice locale, dar în timpul rămas disponibil pot fi organizate aici și alte activități – conferințe, spectacole, serbări, proiecții de film, proiecte școlare, ședințe și întruniri publice.

„În cazul în care astfel de activități sunt organizate de alte instituții publice sau de către persoane de drept public, dar activitățile desfășurate sunt de interes public, sala poate fi pusă la dispoziție gratuit. În cazul în care activitățile desfășurate nu au caracter de interes public sau organizatorul condiționează participarea și accesul la eveniment de încasarea unei taxe, sala va putea fi utilizată contra unei taxe orare, ce va fi stabilită prin Hotărâre a Consiliului Local”, se arată în expunerea de motive la regulamentul ce va fi supus dezbaterii publice în ședința de Consiliu Local de joi, 29 martie, când se propune ca taxa de utilizare a sălii să fie de 500 de lei pe oră.

Cum se poate închiria sala și ce trebuie să respecte organizatorii evenimentelor

Regulamentul stabilește că, în cazul utilizării sălii, organizatorul evenimentului va semna la începerea activităților un proces verbal de predare-preluare care conține principalele norme de securitate și de sănătate, precum și obligațiile personale și colective de suportare a eventualelor daune aduse sălii sau echipamentelor în timpul desfășurării evenimentului.

„Organizatorul va răspunde pentru respectarea regulilor de conduită de către toți participanții la eveniment, iar în cazul în care se vor produce daune asupra dotărilor sălii, acesta va suporta costul reparației. În cazul încălcării regulilor de igienă, va suporta contravaloarea serviciilor de curățenie profesională sau înlocuirea elementului de mobilier deteriorat. În vederea utilizării acestei săli, organizatorul se va adresa în scris conducerii municipiului Roman, cu cel putin 7 zile anterior datei evenimentului, cu o solicitare de rezervare, în care va preciza natura/obiectul evenimentului, numărul estimat de participanți, ziua și ora pentru care se solicită rezervarea și durata estimată a evenimentului propriu zis, condiții deosebite (instrumente sau aparatură specială care ar urma să fie utilizată și consumul estimat de curent electric al acestora). Accesul în sală se va face cu 15 minute înainte de începerea evenimentului, sub supravegherea organizatorului și doar în limita locurilor disponibile pe scaune și cu respectarea normelor de conduită”, se arată în prezentul regulament.

Ce li se interzice participanților

Reprezentanții administrației publice locale au stabilit și un set de reguli pentru cei care folosesc sala, inclusiv ca simpli participanți la evenimente, cu atât mai mult cu cât, la primele spectacole, au existat cetățeni care au făcut mizerie sau au intrat în sală cu băuturi, deși acest lucru este interzis. De asemenea, mai sunt interzise: folosirea telefoanelor mobile, pe toată durata de desfăşurare a spectacolului/evenimentului, pentru asigurarea confortului celorlalţi spectatori şi desfăşurarea în condiţii optime a respectivului spectacol/eveniment; fumatul în interiorul sălii (inclusiv ţigarete medicinale sau electronice); accesul persoanelor aflate în stare de ebrietate; accesul animalelor în interiorul sălii; accesul în sălile de spectacol cu orice tip de alimente, băuturi colorate sau carbogazoase, băuturi alcoolice; accesul în incinta sălii cu lanterne laser, obiecte contondente sau ascuţite, substanţe toxice, substanţe psihotrope sau arme (administratorul îşi rezervă dreptul de a efectua controale de securitate la intrare, prin personal specializat); aruncarea oricărui obiect în scenă sau în sală, săvârşirea acţiunilor care încalcă ordinea şi periclitează desfăşurarea evenimentelor; depozitarea oricărui tip de bunuri pe balustrada balconului; comportamentul agresiv, limbajul vulgar şi abuziv, ameninţările, tonul ridicat faţă de ceilalţi spectatori; efectuarea actelor de comerţ de orice tip sau distribuirea de materiale cu conţinut informaţional şi/sau publicitar, fară acordul scris al administratorului.

Cei care nu vor respecta aceste reguli riscă să primească amenzi de la 100 la 1.000 de lei. Pentru comportament neadecvat, amenda poate fi de la 200 la 1.000 de lei. Pentru cei care vor intra în sală cu orice tip de alimente, băuturi colorate sau carbogazoase, băuturi alcoolice, amenda va fi de 500 de lei, la care se va aplica măsura complementară a achitării unei taxe de igienizare profesională de 500 de lei și va risca și evacuarea din sala. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se vor face de către Poliția Locală Roman.

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0