Săbăonenii au frați în Republica Moldova

Dimensiune text

Consiliul Local va vota înfrățirea în ședința de vineri. Ideea s-a născut la întâlnirea Valeriei Dascălu, primarul comunei Săbăoani, cu autorități de peste Prut, unde a mers cu 50 de femei primar din România. 

sabaoani 02Comuna Săbăoani s-a înfrăţit cu localitatea Peresecina, din Republica Moldova. Ceremonia a fost organizată într-un cadru oficial, la Sala Unirii din Cetatea Alba Iulia. A fost ales acel loc deoarece a existat şi un alt eveniment care a reunit două sute de primari din cele două ţări.

„În perioada 26 – 29 aprilie, am participat, împreună cu 50 de femei primar din România, la Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova (CALM este similară Asociaţiei Comunelor din România) şi acolo s-a «născut» ideea înfrăţirii cu o comună din această ţară. La Primăria comunei Peresecina, raionul Orhei, a fost semnat un Acord preliminar de înfrăţire. Vineri, 29 mai, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Săbăoani, va fi aprobată o hotărâre de consiliu pentru înfrăţirea noastră, iar înfrăţirea propriu-zisă va avea loc în comuna Săbăoani, în data de 9 august, la Ziua comunei Săbăoani, când o delegaţie condusă de domnul Nicolae Buzu, primarul comunei Peresecina, va fi prezentă în comună”, a spus Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani.COMENTARII

WORDPRESS: 0