Prima paginăEducatie

Să tot fii elev

Dimensiune text

Elevii care nu au dat pe la școală un semestru întreg au, totuși, posibilitatea de a-și încheia situația școlară pentru primul semestru, în luna ianuarie, în primele săptămâni de școală din semestrul al doilea.

 

 

Conform metodologiei aflate în vigoare, elevii aflați în această situație au dreptul de a fi ascultați în primele două săptămâni din ianuarie și de a li se încheia situația. Dacă vor fi promovați sau vor fi lăsați corigenți depinde de ei, de cât au învățat, dar nimeni nu le poate lua dreptul de a fi ascultați„, a spus inspectorul școlar general adjunct Gabriela Banu.

De această prevedere se pot folosi doar elevii din învățământul obligatoriu. Elevii din ultimii doi ani de liceu care au lipsit foarte mult mai au această șansă doar dacă au o motivare medicală sau în situații excepționale, foarte bine întemeiate. Cei care se întorc, însă, la școală în cel de-al doisprezecelea ceas sunt foarte puțini. „Nu sunt mai mult de 4-5 situații în tot județul„, a spus inspectorul general adjunct Gabriela Banu.

În primul semestru al acestui an școlar, 237 de elevi nu s-au prezentat niciodată la școală, deși figurau în documentele oficiale. De asemenea, 47 de elevi de liceu, de clasa a XI-a și a XII-a, au fost exmatriculați, în marea lor majoritate pentru absențe.

COMENTARII

WORDPRESS: 0