„Să scoatem în evidenţă bucuria lucrurilor mărunte”

Dimensiune text

Sub această deviză, cercetaşii din Pildeşti au organizat, sâmbătă seară, „Festivalul Luminii”, eveniment care a adunat peste 500 de participanţi.

Sâmbătă, 14 iunie, numeroşi cercetaşi din cadrul Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti s-au adunat în curtea bisericii noi din localitate, pentru a le demonstra celor prezenţi că frumuseţea poate fi redescoperită chiar şi în cele mai mărunte lucruri. Începând cu ora 20.30, a avut loc cea de-a patra ediţie a „Festivalului Luminii”, în timpul căruia au fost aprinse aproximativ 3.000 de lumânări.

„Scopul acestui spectacol a fost să scoatem în evidenţă frumuseţea lucrurilor mărunte. A fost un eveniment care a mobilizat toate grupurile de cercetaşi, cu mult timp înainte, pentru a organiza un spectacol de neuitat. Am atras cel puţin 500 de spectatori, ceea ce înseamnă că festivalul a fost un success. Ne-am bucurat şi de prezenţa unor grupuri de cercetaşi din localităţile învecinate, respectiv Hălăuceşti, Adjudeni, Sagna şi Bălţaţi”, a spus fratele Jesus Sagredo, membru fondator al centrului local din Pildeşti.

Fiecare persoană a avut ocazia să participe, aproximativ 30 de minute, la oricare dintre cele şase ateliere pregătite cu această ocazie: face-painting, caricaturi, modelaj din baloane, impresii, cântece şi jocuri. Grupul de familii din Pildeşti a oferit, în scop caritabil, prăjituri gătite de către mame, iar o parte din banii strânşi va fi folosită pentru a ajuta o familie din localitate.

Puţin după ora 21 a început programul artistic, unde atât copiii, cât şi părinţii, şi-au dovedit diversele talente. Cântecele şi dansurile, moderne şi populare, scenetele, dar şi acordurile chitarelor au transmis bucurie şi energie publicului. Au participat la spectacol şi formaţiile artistice „Lunca Moldovei” din Gherăeşti şi „Floarea Pildeştului”, conduse de coregraful Cristian Păuleţ.

„La fel ca în anii precedenţi, acest festival a fost o reuşită din toate punctele de vedere. Cu toate că vremea ne-a încurcat puţin, am reuşit să menţinem o atmosferă veselă şi plină de voie bună. Atât atelierele, cât şi momentele artistice au fost pe placul localnicilor şi al invitaţilor, zâmbetele acestora fiind, pentru noi, cea mai frumoasă apreciere. Le mulţumim sponsorilor acestui eveniment, preoţilor, cercetaşilor din alte centre, precum şi tuturor persoanelor care ne-au fost alături pe parcursul acestor momente magice”, a declarat Camelia Hazi, lider Scout Pildeşti.COMENTARII

WORDPRESS: 0