„Să le transmitem tuturor cetățenilor să vină pe 26 mai la vot, să voteze PNL, poziția 5 pe buletinul de vot!”

„Să le transmitem tuturor cetățenilor să vină pe 26 mai la vot, să voteze PNL, poziția 5 pe buletinul de vot!”

Dimensiune text

 

 

Președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, deputatul PNL de Neamț Laurențiu Dan Leoreanu, președintele PNL Roman, și primarul Lucian Micu au susținut vineri, 17 mai, o conferință de presă, în care au prezentat programul politic al candidaților PNL la alegerile europarlamentare din data de 26 mai, care vor avea un impact pozitiv direct asupra nemțenilor.

„Echipa de candidați a PNL pentru Parlamentul European la alegerile de pe 26 mai este o echipă puternică și competentă”

Deputatul Laurențiu Leoreanu: „Acum, poate mai mult ca niciodată, aceste alegeri europarlamentare sunt foarte importante. Haideți la vot! Este vorba despre soarta României și despre destinul fiecărui romașcan. Pe 26 mai, vă așteptăm să fiți alături de noi, să votați cea mai bună listă de candidați pentru Parlamentul European – cea a Partidului Național Liberal, aflată pe poziția 5 pe buletinul de vot.

De ce este important acest lucru? PSD se află la conducere în această țară din 2012, iar după șapte ani putem vedea că rezultatele deosebite sunt aproape de zero. Au spus că vor fi făcute șase autostrăzi în România, dar nu au făcut nici măcar una. Mai mult decât atât, nu au depus nici solicitări pentru bani europeni, deși am fi putut avea aproape 5 miliarde de euro pentru infrastructură mare. Au spus mai întâi că vor face opt spitale regionale, apoi și-au asumat trei spitale regionale, dar nu au început vreunul – și nici măcar nu au depus o scrisoare de intenție pentru a obține de la Uniunea Europeană bani pentru acest lucru, și am fi putut beneficia de 6 miliarde de euro alocați pentru infrastructura spitalicească. Asta e performanța pe care a reușit-o PSD! Au promis că modernizează 11.000 de școli în România, în fapt acum sunt 1.700 se unități școlare cu toaleta în fundul curții. Nu e posibil așa ceva în mileniul III, când alte țări vorbesc de trenuri de mare viteză sau de colonii pe Lună! Toate țările europene se dezvoltă, iar noi batem pasul pe loc, după șapte ani de guvernare PSD.

Noi trebuie să fim atenți la ce se întâmplă în viața politică, pentru că, repet, este vorba despre soarta României și despre destinul fiecărui român. Echipa de candidați a PNL pentru Parlamentul European la alegerile de pe 26 mai este o echipă puternică și competentă. Vă invităm încă o dată pe 26 mai să fim împreună pentru a vota echipa Partidului Național Liberal, aflată pe poziția 5 pe buletinul de vot, cu toții împreună, pentru a pune România în primul rând!”

„PNL poate da cele mai bune soluții pentru administrațiile publice din România”

Primarul Lucian Micu: „Eu plec de la premisa ultimilor trei ani și de la ceea ce a însemnat guvernarea PSD pentru administrația publică locală. Prin mult trâmbițata «revoluție fiscală» s-a creat iluzia că salariații vor câștiga mai mulți bani, dar primăriile au fost văduvite de sume importante de bani, care erau destinate tocmai sectorului de investiții.

Am obținut, anul trecut, promisiunea că urmau să se acopere toate acele pierderi. Municipiul Roman, anul trecut, în urma «revoluției fiscale» a pierdut 7,6 milioane de lei – 76 de miliarde de lei vechi. Ne-am așteptat, în vară, așa cum a promis, că Guvernul va compensa această sumă, dar din păcate, la rectificare, am mai pierdut încă aproape 2 milioane de lei. Acest lucru nu s-a întâmplat numai la Roman, ci la mai multe primării. Anul acesta, deși am beneficiat de suplimentări de fonduri, cheltuielile în plus impuse de Guvern au fost net superioare. Astfel, dacă noi încasăm suplimentar din impozitul pe venit în jur de 3 – 4 milioane de de lei noi, cheltuiala pe care trebuie să o suportăm este undeva în jur de 10 milioane de lei noi. Ori, în aceste condiții, este o frână pusă municipalităților.

Mai mult decât atât, se constată în ultima vreme o lentoare în ceea ce privește evaluarea proiectelor cu finanțare europeană. Avem la Roman depuse 18 proiecte cu finanțare europeană. Opt deja au fost câștigate și sunt în curs de implementare, dar de celelalte zece nu mai știm nimic de vreo lună și jumătate, decât că sunt ajunse în faza de evaluare tehnico-economică. Din acest motiv administrațiile publice nu se pot dezvolta, nu pot face proiecte pentru cetățeni.

Pledoaria mea pentru lista PNL de candidați pentru alegerile europarlamentare de pe 26 mai se referă la faptul că în primi zece candidați se află doi primari de municipii – de la Alba Iulia și Arad, orașe cu o dezvoltare susținută în ultima vreme –, care știu foarte bine problematica administrațiilor publice locale, iar acesta cred că reprezintă cel mai mare avantaj pe care l-a putut crea vreodată un partid politic. Prin prezența celor doi primari pe lista de candidați la alegerile europarlamentare de pe 26 mai, vom avea foarte mult de câștigat la nivelul comunităților locale, pentru că vom avea oameni capabili, profesioniști, care au arătat performanță în activitate, să discute cu Comisia Europeană, punctual, pentru următorul exercițiu financiar.

Astfel, și eu vă îndemn ca, pe data de 26 mai, să ieșiți la vot într-un număr cât mai mare, iar PNL – și pentru apartenența la Partidul Popular European, cel mai mare grup din Parlamentul Europei –, poate da cele mai bune soluții pentru administrațiile publice din România. Pe 26 mai, la poziția 5 pe buletinul de vot, candidații Partidului Național Liberal sunt cea mai bună opțiune”.

„Viitorul Uniunii Europene și viitorul României în cadrul Uniunii Europene”

Deputatul Mugur Cozmanciuc președintele PNL Neamț: „Și eu aș vrea să vă spun un lucru important: Partidul Național Liberal este membru al Partidului Popular European, PPE fiind cel mai mare grup politici din cadrul Parlamentului European, și cred că popularii europeni vor câștiga președinția Comisiei Europene, a Consiliului și, inclusiv, funcția de președinte al Parlamentului Europene.

Alegerile europarlamentare sunt atipice pentru mulți dintre noi, din teritoriu, pentru că ne întrebăm: cu ce ne alegem noi?!? Aș vrea să vă menționez cel puțin două măsuri care au fost adoptate, datorită europarlamentarilor PNL, de care beneficiem majoritatea din noi.

Primul: eliminarea tarifelor de roaming. Pentru acest succes trebuie să îi mulțumim doamnei Adina Vălean. De asta cred că beneficiem mulți dintre noi care suntem acum aici. Faptul că avem aceleași tarife oriunde am călători în Uniunea Europeană este o realizare de care ne bucurăm, direct, mulți dintre noi. O altă măsură, care este un merit al europarlamentarilor români, constă în creșterea subvențiilor pentru fermieri. Asta i-a ajutat pe cei care fac afaceri în acest domeniu să aibă o susținere, să aibă suport pentru o afacere mai bună, durabilă.

Ce vor face pe viitor europarlamentarii PNL? Vă prezint câteva obiective importante care se doresc a se realiza. Eurodeputații liberali vor susține alocarea de fonduri pentru construirea și dotarea spitalelor regionale, pentru construcția și finalizarea Autostrăzii Moldovei și pentru cadastrarea tuturor proprietăților.

În exercițiul financiar 2021 – 2027 liberalii vor susține alocarea resurselor necesare pentru punctele principale pe care le-am menționat mai sus și vor milita pentru reducerea birocrației pentru accesarea fondurilor europene! Să fim cetățeni egali în Europa!

O altă măsură pe care aș vrea să o menționez, care va fi susțină de eurodeputații PNL, va fi alocarea de fonduri europene pentru reabilitarea termică a clădirilor, pentru a crește gradul de eficiență energetică! Pentru că tot suntem la sectorul energetic: PNL va propune un program de investiții pentru a conecta toate orașele României la rețeaua de distribuție a gazelor până în 2024. Avem în județul Neamț primari liberali care au început deja sau au făcut propuneri pentru a accesa fonduri necesare pentru a aduce gaz în casele cetățenilor. De exemplu Gherăești, Bălțătești, Răucești și altele.

Vreau ca prin intermediul dumneavoastră să le transmiteți tuturor cetățenilor să vină la vot pe 26 mai, să voteze PNL, poziția 5 pe buletinul de vot, și să voteze și pentru referendumul pe Justiție, convocat de președintele României Klaus Iohannis. Să vină la vot! Să aleagă viitorul Uniunii Europene și viitorul României în cadrul Uniunii Europene!”

Programul politic al candidaților PNL la alegerile europarlamentare din data de 26 mai poate fi consultat în continuare (necesită Adobe Reader) sau la acest link: http://www.ziarulderoman.ro/wp-content/uploads/2019/05/PNL_PROGRAM_POLITIC.pdf.

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0