S-au montat camere de supraveghere la locurile de joacă

S-au montat camere de supraveghere la locurile de joacă

Dimensiune text

 

În multe dintre zonele din oraș unde sunt amplasate locuri de joacă pentru copii, acestea sunt folosite de către adulți și nu ar fi o problemă dacă aceștia nu ar face mizerie sau ar strica echipamentele care nu rezistă la presiunea de greutate. Administrația locală spune că a găsit o soluție prin montarea de camere de supraveghere care sunt legate la dispeceratul Poliției Locale.

„Două camere de supraveghere au fost instalate la locurile de joacă pentru copii situate în Smirodava (zona Marom) şi în Fundătura Păcii. Măsura a fost dispusă de primarul Lucian Micu în urma reclamaţiilor primite de la romaşcani legate de prezenţa în spaţiile destinate copiilor a unor grupuri de persoane adulte care distrug echipamentele, fac mizerie şi gălăgie. Pentru a se evita crearea disconfortului în spaţiile destinate copiilor şi în jurul acestora, zonele vor fi monitorizate atent de Poliţia Locală. În acelaşi timp, recomandăm cetăţenilor să apeleze numărul gratuit 0233.984, de la dispeceratul Poliţiei Locale, în cazul în care constată fapte antisociale, astfel încât să se ia măsurile legale pentru asigurarea ordinii şi liniştii”, au declarat reprezentanții Primăriei Roman.

În unele locuri de joacă există afișat și numărul de telefon al Poliției Locale, precum și regulamentul de folosire a acestora, care prevede clar că în astfel de spații sunt interzise fumatul, consumul de băuturi alcoolice sau aruncarea pe jos a cojilor de seminţe, ambalaje, alte reziduri şi deşeuri. În spaţiul de joacă nu este permisă intrarea cu biciclete şi animale de companie. Sancţiunile pentru cei care nu respectă regulamentul de utilizare a locurilor de joacă pentru copii sunt de la 150 de lei şi pot ajunge la aplicarea unei amenzi de 1.000 lei, pentru cei care distrug echipamentele.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0