S-a stins din viață Ștefan Antoci, fost inginer șef al IMR

S-a stins din viață Ștefan Antoci, fost inginer șef al IMR

 

 

Ștefan Antoci, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri și unul dintre cei mai apreciați ingineri ai Romanului, s-a stins din viață sâmbătă, 10 februarie, în urma unei lungi suferințe, din cauza unor afecțiuni medicale.

Ștefan Antoci a fost inginer șef al Întreprinderii Mecanice Roman (IMR), fiind unul dintre cei mai buni din branșă și care, în perioada comunismului, a contribuit la dezvoltarea fabricii. După 1990, Întreprinderea Mecanică Roman (IMR) s-a divizat în Umaro SA și FONTAX SA (ulterior desființată). La înfiinţare, Umaro avea 3.500 de angajaţi, iar Fontax 3.000 de angajaţi. Acum, pe fosta platformă a IMR se construiește primul retail park din Roman, un parc comercial sub brandul Carrefour .

Și soția lui Ștefan Antoci s-a stins din viață, în urmă cu aproximativ patru ani. Ștefan Antoci avea o fată, Diana, și un nepot care-i poartă numele.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • mihai 1 an

  Un foarte bun profesionist, asa l-am cunoscut eu. Dumnezeu sa il ierte! Se duc ultimii oameni care au fost legati de productia de masini-unelte la Roman si Bacau, produse de inalta tehnicitate care se realizau la un moment dat si care nu se vor mai face, in conditiile actuale, catu-i haul si paraul! Urmasii nostri vor crede ca se fac numai in Germania. Dar vom avea Carrefour! Bani sa aveti, dragii mei concetateni, daca aveti unde-i castiga! Stimati redactori, ma asteptam la un scurt articol in care sa treceti in revista realizarile profesionale ale d-lui Antoci, nu sa-mi spuneti ca se face Carrefour. Jalnice vremuri!

 • A lucrat pînă în ultima clipă. Si-a venerat meseria și a realizat masini unelte cu tehnologie de ultima generatie pe care le-a exportat în toată lumea. Multe dintre acestea au fost realizate în acești ani tulburi, cînd in tara nu se mai produce nimic și toata industria se distruge. S-a luptat sa tina firma activă, sa aiba mereu contracte. A fost stimat și apreciat de toți colaboratorii din țară și din străinătate. Avea o abnegație și perseverență de invidiat și ieșită din comun. În aceste momente ii aducem un ultim omagiu. Toata stima si consideratia pentru un om atit de special.
  D-zeu sa-l ierte si sa-și găseasca liniștea sufletească.

  • Magda 1 an

   Asa este, Liliana. Cât de puțini sunt cei care au pus tot sufletul in a „modela metalul rece si dur”! Din păcate răutatea si invidia multor persoane l-au doborât încet, încet… D-zeu sa-l ierte!