S-a pus piatra de temelie pentru prima școală catolică din Roman

S-a pus piatra de temelie pentru prima școală catolică din Roman

 

Fundația „Anton Durcovici”, creată pe lângă Biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman, și-a început și în mod oficial activitatea. După ce, în urmă cu două luni, fundația a fost constituită legal, duminică seara, în prezența Episcopului Petru Gherghel și a numeroși credincioși, a avut loc momentul festiv prin care activitatea asociației devine una legitimă și poate prinde contur în a realiza, la Roman, prima școală catolică.

Fundația poartă numele episcopului martir Anton Durcovici, beatificat în anul 2014, la Iaşi, pe 10 decembrie 2017 împlinindu-se 66 de ani de la moartea sa. Sentinţa judecătorească de înființare a Fundației a fost obţinută la data de 2 octombrie 2017.

La eveniment au participat, alături de episcopul de Iaşi – Petru Gherghel, preotul Pavel Chelaru – preotul paroh al Bisericii „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, preotul Ştefan Lupu, decanul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din Iaşi, profesori, oameni de cultură, primarul Lucian Micu, precum și foarte mulți credincioși.

„Primul obiectiv al Fundaţiei «Anton Durcovici» va fi crearea unei grădiniţe cu program prelungit, obiectiv la care se lucrează intens în momentul de faţă. Toate activităţile vor contribui la progresul, prosperitatea şi dezvoltarea Romanului şi a zonei din punct de vedere educaţional, social, religios, economic şi cultural. Fundaţia îşi propune să ajute copiii catolici, şi nu numai, să-şi dezvolte armonios aptitudinile fizice, morale, spirituale şi să-şi cultive facultăţile intelectuale pentru a contribui la înfăptuirea binelui comun. Am întâlnit o echipă de oameni care vor cu adevărat să facă lucruri bune pentru comunitatea lor. Fiecare îşi aduce aportul în momentul de faţă pentru conturarea proiectelor. Preotul Pavel Chelaru, promotorul acestei iniţiative, uneşte echipa”, a spus Dragoş Toma, directorul fundaţiei.

A luat cuvântul și președintele Fundației – Viorica Spataru, care a elogiat viața și misiunea episcopului Anton Durcovici, iar PS Petru Gherghel a vorbit despre însemnătatea implicării acestuia în a face bine pentru cei din jur, precum și despre importanța existenței acestei fundații și a celor care o sprijină pentru a-și atinge obiectivul.

Doi tineri din cadrul Asociației Gong au recitat poeme care au avut un mesaj îndreptat către credință și binefacere, după care un scurt discurs a fost susținut de primarul Lucian Micu: „O comunitate unită se construiește prin generozitate, grija față de cei din jur, prin solidaritate și respect. În calitate de primar, vreau să vă mulțumesc pentru exemplul pe care-l oferiți tuturor, pentru pasiunea și efortul pe care le depuneți pentru ca proiectul realizat prin această Fundație să devină realitate. Recunosc că, uneori, puterile administrației publice locale cedează sub povara multor obligații care ne revin, dar atunci când în fața noastră se ridică o comunitate unită, prin forță și generozitate, privim cu mai multă încredere către viitor. Este o onoare pentru mine să vă stau astăzi alături și vă promit că voi face tot ceea ce-mi stă în putere să vă sprijin, pentru ca, împreună, să construim un viitor frumos pentru orașul nostru”.

Cu toții i-au îndemnat pe cei prezenți să devină membri fondatori ai fundației, lucru care se poate realiza prin completarea unui simplu formular de înscriere.

Membrii fondatori sunt: pr. Pavel Chelaru, av. Alexandru Iştoc, prof. Liliana Ianău, ec. Gema Miluţ, ing. Viorica Spătaru, prof. Paula-Cristina Comăneanu, ing. Gelu Giurgilă şi prof. Ovidiu Albert.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • ,,Fiecare isi aduce aportul,,-cat este de corect,Dragos Toma?

  • … birocraţie ieftină